Az Országos Rendőr-főkapitányság tagadja Tóth András titkosszolgálati államtitkár szerdai állítását. Az államtitkár szerint mielőtt Kulcsár Attila felkereste őt, a rendőrség már tartott egy házkutatást a K&H Equitiesnél. A rendőrség szerint azonban csak a találkozó után tartottak házkutatást.

A rendőrség tagadja, hogy július 7-e előtt bármilyen nyomozati cselekményt hajtott volna végre a K&H Equities székhelyén, így házkutatást sem tartott - jelentette ki Németh Lajos alezredes, az ORFK kommunikációs igazgatóhelyettese csütörtökön.

Tóth András, a polgári titkosszolgálatokat irányító államtitkár szerdán azt mondta: mielőtt Kulcsár Attila felkereste őt, a rendőrség már tartott egy házkutatást a K&H brókercégénél annak érdekében, hogy egy esetleges bűncselekmény fellelhető tárgyi bizonyítékait biztonságba helyezze. Ezért az államtitkár nem tartott attól, hogy Kulcsár bizonyítékokat tüntethet el.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság július 7-én rendelt el nyomozást sikkasztás gyanúja miatt a K&H Equitiesnél feltárt visszaélések alapján egy, a K&H Banktól július 3-án érkezett feljelentés nyomán. A Nemzetbiztonsági Hivatal július 7-én tett feljelentést a rendőrségen. Ezek alapján július 9-én tartottak házkutatást a K&H Equities székhelyén, a házkutatás során bizonyítékokat foglaltak le.