Ezer lakás víz nélkül maradt Angyalföldön

Szárazak a csapok ezer angyalföldi lakásban, mert a Pannónia utcánál eltört egy vízvezeték. A helyreállítási munka a közlekedésben nem okoz fennakadást.

Délutánra állítja helyre a vízművek azt a vízvezetéket, amely péntek reggel tört el Budapest XIII. kerületében. A 400 milliméter átmérőjű víznyomóvezeték sérülése miatt a Vizafogó lakótelep ezer lakása maradt víz nélkül a Pannónia és a Révész utca környékén.

Az eltörött, 80-as években fektetett eternitcsőből feltörő víz nem végzett nagy pusztítást a környezetben, a munkagödör nem akadályozza a tömegközlekedést - mondta az [origo]-nak Péterffy Gábor, a Fővárosi Vízművek szóvivője.

A környékbeliek lajtos kocsikból és a tűzcsapokra szerelt szükségkutakból kapnak vizet. Várhatóan kora délutánra kijavítják a hibát, és késő estére, vagy szombatra az útburkolatot is rendbe hozzák.

A hétvégén óbudán volt hasonló csőtörés, szombaton lastoskocsikból kapta a vizet ezernél több lakás. Akkor is egy eternitcső repedt meg, amelyet a hetvenes években helyeztek a földbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK