Közlekedés - péntek

Tömegközlekedés

A 15-ös autóbuszok a Ráday utcát elkerülve, kifelé az Üllői úton át közlekednek ma este 7 órától vasárnap üzemzárásig.

A 28-as villamos csak vasárnaptól közlekedik ismét teljes útvonalon.

A Fehérvári úti vágány- és aluljáró építési munkák, valamint a Leányka utcai villamos felüljáró felújítása miatt a 47-es villamos helyett a Deák Ferenc tér és a Móricz Zsigmond körtér között a sűrűbben közlekedő 49-esekkel lehet utazni.

A 112-es autóbuszok módosított útvonalon közlekednek, mivel a Bürök utcában a Németvölgyi úttól kezdődően egy hosszabb szakaszon sávlezárás nehezíti a haladást. A Németvölgyi utat egyirányúsították a Stromfeld Aurél úttól a Szendi árokig, az ellenkező irányban a Szendi árokban haladhatnak.

Forgalomkorlátozások

A Haller utcában tart a felújítás a Telepy utca és a Soroksári út között. Tegnaptól megváltoztatták a forgalmi rendet: a Haller utcában a Soroksári út és a Mester utca között csak 1 sávban és 1 irányban, a Mester utca irányába  lehet közlekedni. Az ellenkező irányból a terelőút: a Mester utca-Vágóhíd utca-Soroksári út útvonala A Soroksári úton a Petőfi híd felől érkezők továbbra sem kanyarodhatnak be  közvetlenül balra a Haller utcába. Számukra a Soroksári út-Vaskapu utca a terelőút.

Az Árpád hídon tart a járdafelújítás, ezért a Buda felé vezető oldalon sávszűkítésre kell számítani a Népfürdő utcai felhajtótól.

Csillaghegyen a Pusztakúti úton a Határ út és a Kázmér utca között váltakozó irányú a forgalom.

A Margit hídra vezető Tölgyfa utcában a Fekete Sas utcától végig felbontották a bal oldali sávot.

A Diós árokban vízvezeték épül a Józsa Béla köz közelében, ahol a felfelé vezető oldalt elkerítették a forgalom elől.

A Maros utca-Csaba utca kereszteződésében útszűkület van.

Az Eszter utca legfelső kétirányú szakaszán a felfelé vezető oldalt felbontották.

Az Endrődi Sándor utcát közműépítés miatt egyirányúsították a Fullánk utcától a Gábor Áron utcáig.

A Bogdánfy utcában az Irinyi József utca közelében mindkét irányban sávlezárás lassítja a haladást.

A Gazdagréti aluljárót az M1-M7-es autópálya alatt félszélességben lezárták, mert átépítik az útpályát.

Az M3-as autópálya fővárosi szakaszán, a Szentmihályi úti felüljáró közelében a városközpont felé vezető belső sáv forgalmát átterelik a szembejövők oldalára a Szilas-patak hídjának felújítása miatt. Kifelé is sávlezárásra kell számítani.

A 3-as főút fővárosi szakaszán a Veres Péter úton csatorna épül a Nógrádverőce úttól kifelé, ahol a külső sávot bontották fel.

A Belvárosban a Szent István téri mélygarázs könnyebb elérése érdekében a Sas utca egyirányúságát megfordították, így az utcában véglegesen csak a József Attila utca felől az Arany János utca felé lehet közlekedni.

A Dózsa György úton az Ajtósi Dürer sornál sötétek a jelzőlámpák. Innen a Thököly útig tart az útépítés, irányonként csak egy sáv járható.

Angyalföldön a Fáy utcát lezárták a Béke utca és a Jász utca között.

A Jászberényi úton a Kozma utca előtt útszűkület lassítja a kifelé tartó forgalmat.

Javítják a burkolatot, emiatt leszűkül az útpálya az Árpád fejedelem útján, a Helsinki út - Grassalkovich út, ill. Haraszti út útvonalon, valamint Csepelen a Kossuth Lajos utcában.