Negyedszer lett világbajnok a parlament gyorsíró irodájának munkatársa, Lestár Éva a gyorsírók világbajnokságán. Ugyancsak a parlamenti gyorsíró irodából, Árvayné Dani Judit lett a bronzérmes. Az első tíz között további három magyar versenyző végzett.

Lestár Éva parlamenti gyorsíró nyerte a Rómában, a héten megrendezett gyorsíró világbajnokságot. Lestár Évának ez a negyedik világbajnoki címe. A pénzdíjjal nem járó világbajnokság első helyét 5 perc alatt leírt 430 szótaggal nyerte el. Elmondta: a magyar gyorsírók általában előkelő helyezéseket érnek el a versenyeken, ami véleménye szerint a magyar gyorsírási rendszernek, illetve a nyelvhez jól igazodó rövidítések kidolgozásának köszönhető.

A világbajnokságon a harmadik helyen végzett az ugyancsak a parlamentben dolgozó Árvayné Dani Judit. Az első tíz között további három magyar versenyző végzett: ötödik lett Kanyár Erika, hatodik helyezést ért el Ferencz Zsuzsa és a 7. helyen végzett Nánásiné Czapári Judit.

A világbajnok ezt megelőzően márciusban megnyerte a Lipcsében 10. alkalommal megrendezett nemzetközi gyorsíró versenyt, legközelebb pedig hazai versenyen indul novemberben, addig is a Parlamentben "gyakorol". Lestár Éva Magyarország örökös gyorsíróbajnoka, 2002-ben vette át a köztársasági elnöktől a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje Polgári Tagozata kitüntetést.