Fedett nyomozó buktatta le a drogfutárt

A magyar alvilág egyik erős emberének fő szállítóját buktatta le a rendőrség a közelmúltban. A látványos rendőri akció során őrizetbe vett T. Péternél nagy mennyiségű kábítószert találtak. A magyar, holland, osztrák, német részvételű nemzetközi akció során az őrizetbe vétellel egy időben egy rotterdami drogdepóra is lecsaptak az ottani rendőrök - írja a Népszabadság.

Drogfutárnak álcázott fedett nyomozó segítségével buktattak le egy drogszállítót a napokban. T. Pétert látványos akcióval vették őrizetbe az M3-as bevezető szakaszán egy benzinkútnál. A Németországban élő magyar férfinál két kilogramm amfetamint, és 5000 szem ecstasy-tablettát találtak.

A magyar akcióval egy időben Rotterdamban is lecsapott a helyi rendőrség egy drograktárként használt lakásra, ahol nagy mennyiségű LSD-t, kokaint, amfetamint, ecstasyt, más drogokat és fogyasztásukhoz használatos eszközöket találtak. A Népszabadság szerint a rotterdami akciósorozat tovább folyik.

A lap szerint a hazai kezdeményezésű nemzetközi rendőri akcióban magyar, holland, osztrák és német rendőrök működtek együtt. Az akció célja, hogy felszámolják az egyik legerősebb magyarországi alvilági csoporthoz kötődő holland drogszállítói hálózatot. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI) további őrizetbe vételek vár az akció nyomán.

A drogszállító lekapcsolásában közreműködő fedett nyomozó maga is a magyar bűnszövetkezet megbízásából utazott Rotterdamba, hogy onnan kábítószert csempésszen az országba.

A Népszabadság szerint T. Péternek kiterjedt kapcsolatai vannak horvát és bosnyák bűnözői csoportokkal, a férfi emellett állítólag a hazai alvilág egyik erős emberének fő szállítója. A rotterdami házkutatás során jugoszláviai utódállamokban kiadott útleveleket, valamint Makarov és Kalasnyikov típusú lőfegyverekhez való lőszereket is lefoglaltak.

Az SZBEI-nek ez volt az első olyan saját kezdeményezésű akciója, melynek során beépültek a drogszállítással foglalkozó banda tagjai közé, és végigkövették a drog útját Hollandiától Budapestig.