Félnaponta kell frissíteni a budapesti vizet

Megfelelő mennyiségű vízzel rendelkezik a főváros, ezért a forróság ellenére sem maradnak szárazon a csapok, és locsolási tilalomra sem kell számítani. A hatalmas víztartalékot 12-14 óránként frissíti a vízművek, mert hosszabb idő elteltével romlana a víz minősége.

A kánikula miatt nem kell vízhiányra, vagy vízkorlátozásra, locsolási tilalomra számítani Budapesten. A Fővárosi Vízművek közlése szerint a város megfelelő mennyiségű és minőségű vízkészlettel rendelkezik.

Forrás: L'Oréal

Péterffy Gábor kommunikációs igazgató az [origo]-nak elmondta: a rendelkezésre álló napi víztermelési kapacitás 1,1 millió köbméter, és 370-380 ezer köbméter friss vizet tárolnak víztornyokban, szigorúan védett medencékben. Budapest legnagyobb víztárolója a Gellért-hegy gyomrában van, kétszer 40 ezer köbméter vízzel. A víztartalékot csak 12-14 óráig tárolják, mert hosszabb idő elteltével romlana a minősége.

A főváros napi fogyasztása 700-800 ezer köbméter között ingadozik a nyári időszakban, míg télen 520-530 ezer köbméter - mondta el Péterffy Gábor. A Fővárosi Vízművek korábbi közleménye szerint június 11-én 841 914 köbméterrel megdőlt az idei vízfogyasztási rekord. Ez megközelítette a tavaly júliusban mért 850 ezer köbméteres csúcsfogyasztást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK