A Hűvösvölgyi úton közművet építenek a Nagykovácsi úttól kezdve a városközpont irányába. A Hűvösvölgy felől érkezők terelőúton, a benzinkút után jobbra, majd a Nagykovácsi útra balra kanyarodva haladhatnak tovább. A forgalmi változás miatt az 56gy autóbuszok helyett a Moszkva tér felé érdemes az 56-os villamossal utazni.

Az 58-as autóbuszok a XXII. kerületi Gádor utcai csatornaépítés miatt mindkét irányban módosított útvonalon viszik az utasokat.

A Fehérvári úti és a Leányka utcai vágány- és aluljáró-építés miatt a 47-es villamos helyett a Deák Ferenc tér és a Móricz Zsigmond körtér között a sűrűbben közlekedő 49-esekkel lehet utazni. A 47V gyorsjárat egész nap jár az Astoria és a Városház tér között. A 41-es és a 47-es villamosok helyett a külső végállomásoktól az Építész utcáig továbbra is autóbuszok viszik az utasokat. A 18-as villamos a Szent János kórháztól ideiglenesen az Etele térig jár.

A 112-es autóbuszok módosított útvonalon közlekednek a Bürök utcai közműépítés miatt. A Németvölgyi úton is tartanak a munkák, ezért a főutat egyirányúsították a Stromfeld Aurél úttól a Szendi árokig, az ellenkező irányban a Szendi árokban haladhatnak.

A Soroksári úton ma reggel közműépítés kezdődik a Boráros tér és a Haller utca között. Szakaszosan (kb. 100-150m) lezárják a kifelé vezető külső sávot. A Petőfi híd felől érkezők továbbra sem kanyarodhatnak balra a Haller utcába. Számukra a terelőút a Dandár utca - Vaskapu utca útvonal. A Haller utcában újabb üteméhez érkezett a felújítás, ezért a Soroksári út felől a Mester utcáig egyirányúsították a főutat, az ellenkező irányban a Vágóhíd utcán haladhatnak.

Budán, a Bimbó úton az Ady Endre utca és a Ribáry utca között vízvezetéket építenek, ezért lezárták a felfelé vezető sávot. A munkaterületnél irányonként egy sávban lehet közlekedni, így a buszsáv megszűnt.

Az Endrődi Sándor utcát egyirányúsították az Ábrányi Emil utcától a Balogh Ádám utca felé szintén közműépítés miatt. Az ellenkező irányban a Bimbó úton közlekedhetnek.

A Margit hídra vezető Tölgyfa utcában a Fekete Sas utcától végig felbontották a bal oldali sávot közműjavítás miatt.

Csillaghegyen, a Pusztakúti úton tart a csatornaépítés, ezért a Határ út és a Kázmér utca között a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az M3-as autópálya fővárosi szakaszán, a Szentmihályi úti felüljáró közelében a befelé belső sáv forgalmát átterelik a szembejövők oldalára a Szilas-patak hídjának felújítása miatt. Kifelé is sávlezárásra kell számítani. 

A Király utcában tilos megállni a Nagymező utca és a Kazinczy utca között, mert gázvezetéket építenek.

A Jászberényi úton a Kozma utca előtt útszűkület lassítja a kifelé tartó forgalmat útépítés miatt, érdemes a Keresztúri út felé kerülni.

A XIII. kerületben a Fáy utcát lezárták a Béke utca és a Jász utca között, ugyanis csatorna épül.

Javítják az útburkolatot, munkagépek okoznak útszűkületet egy-egy szakaszon: az Albertirsai úton, a Ferihegyi úton, a XVIII., Béke téren, valamint Csepelen a Kossuth Lajos utcában.