Az [origo] információi szerint Kulcsár Attila, a K & H brókerügy gyanúsítottja szerdán Bécsben találkozott Friderikusz Sándorral, és közölte, hogy hozzájárult a kiadatáshoz. Az MTV műsorvezetőjének azt állította, hogy nála kevesebb, mint egy milliárd forint maradt, de a többi pénz sorsáról csak a rendőrséget tájékoztatja majd. Kulcsár a Népszabadság kiküldött tudósítójával is találkozott. Szászi Júliának azt mondta: kitaláció, hogy bármiféle tiszteletbeli konzuli kapcsolatai lettek volna.

Kulcsár Attila a bécsi kiadatási fogságban találkozott a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorának vezetőjével. Az [origo] információi szerint a magyar hatóságok kérésére elfogott Kulcsár Attila ügyében eljáró osztrák bíró adott engedélyt a találkozóra.

A mintegy harmincperces beszélgetés alatt Kulcsár Attila elmondta saját verzióját elfogásának körülményeiről, amely némiképp eltér a rendőrség beszámolójától. Azt állítja, hogy ő telefonált a magyar rendőrségnek Bécsből, és beszélt azzal a nyomozóval, aki már kétszer kihallgatta elutazása előtt a Pannonplast ügyében. Így saját maga árulta el, hogy Bécsben van és közölte, hogy ott hajlandó válaszolni a kérdéseikre. Azt azonban, hogy pontosan miért ment el arra a találkozóra, ahol végül őrizetbe vették, nem árulta el. A rendőrség korábbi beszámolója szerint a magyar polgári titkosszolgálatok, a rendőrség és az osztrák hatóságok együttműködése révén ejtették csapdába és fogták el Bécsben.

Kulcsár a Népszabadság tudósítójának kérdésére tagadta, hogy kapcsolata lett volna a libériai és a kirgíz tiszteletbeli konzullal. Azt állította, hogy esze ágában nem volt Thaiföldre menni, ahogy azt korábban a rendőrök közölték. Bécsbe spanyolországi nyaralásából érkezett. A brókerügy gyanúsítottja nem számított arra, hogy az, hogy egyszer nem jelent meg a kihallgatáson, rögtön letartóztatáshoz vezet. Úgy gondolta, hogy küldenek egy következő idézést, és arra már hazaér.

Friderikusz kérdésére Kulcsár Attila elmondta, hogy a több mint 10 milliárd forintnak, amelyet a hatóságok keresnek, egymilliárdnál is kisebb része van nála. Viszont tudja, hogy a többi kinél található, de ezt csak a rendőrségnek mondja majd el. Azokra a kérdésekre, amely a távozása előtti találkozóira, így például Tóth András szocialista politikai államtitkárral és Áder János fideszes frakcióvezetővel folytatott beszélgetéseire vonatkozott, a volt bróker nem válaszolt.

Kulcsár azt mondta, hogy az újságokban megjelenthez képest más végzettsége van. Közölte, hogy hozzájárult kiadatásához, ami azt jelenti, hogy sokkal egyszerűbben és hamarabb érkezhet Magyarországra. A magyar rendőrök korábban azt közölték, hogy Bécsben nem hallgatják ki a gyanúsítottat, megvárják, amíg hazajön.

A Kulcsár Attilával folytatott beszélgetésről készülő adás vasárnap este fél 10-kor lesz látható az MTV 1-en A szólás szabadsága című műsorban.

Németh Lajos, az ORFK szóvivőjének helyettese az [origo] kérdésére nem erősítette meg Kulcsár Attila elmondását, de megjegezte, hogy szerinte nem csökkenti a rendőrség érdemét az elfogásban, ha telefonált egy nyomozónak Bécsből. A rendőrség nem vesz részt a kiadatási eljárásban, így az ORFK nem tud arról, hogy Kulcsár beleegyezett kiadatásába.

Kulcsár Attila egy hete van kiadatási őrizetben Bécsben. Az osztrák rendőrség azt követően tartóztatta le, hogy nem jelent meg a magyar rendőrség idézésére és ezután az ügyészség kiadta ellene a nemzetközi elfogatóparancsot. A K & H Equities brókercég befektetési tanácsadóját azzal gyanúsítják, hogy a bank és a brókercég szabályait megsértve kezelte a befektetők pénzét, a számlákról valótlan tartalmú értesítéseket küldött az ügyfeleknek, miközben pénzüket pilóta játékhoz hasonló módon forgatta. A rendőrség szerint ezzel mintegy 12 milliárd forint kárt okozott. A legnagyobbat feltehetőleg a Betonút Rt. nevű állami cég vesztette, de kisbefektetők közül is sokan jelezték már a banknál veszteségüket és ketten feljelentést is tettek a rendőrségen.