Tömegközlekedés

A Kacsóh Pongrác úti felüljárón az M3-as autópálya felől az Árpád híd felé vezető sávot lezárták, mert tegnap egy meglazult csatorna fedlap balesetet okozott. A javítási munkákat várhatóan ma 15.00 óráig fejezik be, addig a forgalmat a centrum, illetve a Hungária körút felé terelik el. A 32-es autóbuszok az autópálya felől szintén a centrum felé haladnak, majd a Hermina út-Erzsébet királyné útja-Hungária körút útvonalon folytatják útjukat. Megálló nem marad ki, de a menetidő kb. 10 perccel hosszabb. 

A Soroksári úton vízvezeték-építés kezdődött a Boráros tértől kifelé a Haller utcáig, a külső sávot szakaszosan zárják le.

A Hűvösvölgyi úton gázvezeték építése kezdődött a Nagykovácsi úttól befelé, így a Hűvösvölgy felől érkezők a benzinkútnál jobbra, majd a Nagykovácsi útra balra kanyarodva juthatnak el a városközpont irányába. A korlátozások miatt érdemes az 56-os villamossal utazni.

A Pólus-busz útvonalán a Nyírpalota úton új megállópárt létesített a BKV Páskomliget utca elnevezéssel.

A XV., Páskomliget  és a Zsókavár utcában  síncsiszolást végeznek, ezért ma 21.30 órától  holnap üzemkezdetig a 69-es villamos a Mexikói út és a Mézeskalács tér között közlekedik,  69V autóbusz jár a Mézeskalács tér és Újpalota, Erdőkerülő utca között.

Rendezvény miatt nagy gyalogos forgalom várható mától júl. 27-ig a Népstadion állomás környékén (Puskás Ferenc Stadion, Budapest Sport Aréna) és a K-Ny-i metró, a Gödöllői HÉV, az 1-es villamos, a 7-es, a 7gy, 20gy, a 30-as, a 73gy, a 95-ös, 130-gy, 173gy autóbusz valamint a 75-ös, 77-es és a 80-as trolibusz vonalán.

A Fehérvári úti és a Leányka utcai vágány- és aluljáró-építés miatt a 47-es villamos helyett a Deák Ferenc tér és a Móricz Zsigmond körtér között a sűrűbben közlekedő 49-esekkel lehet utazni. A 47V gyorsjárat egész nap jár az Astoria és a Városház tér között. A 41-es és a 47-es villamosok helyett a külső végállomásoktól az Építész utcáig továbbra is autóbuszok viszik az utasokat. A 18-as villamos a Szent János kórháztól ideiglenesen az Etele térre jár.

Forgalomkorlátozás

Filmforgatás miatt rövid ideig tartó lezárásokra kell számítani 19.00 órától hajnal 4.00 óráig a Clark Ádám téren, az Alagútban a Hunyadi János úton  és a Lánchíd- Roosevelt tér útvonalon.

A Gazdagréti aluljárót az M1-M7 autópálya fővárosi szakasza alatt félszélességben lezárták, mert átépítik az útpályát.

Az M3-as autópálya fővárosi szakaszán a Szilas-patak hídját újítják fel, emiatt egy hosszabb szakaszon a befelé jövő belső sáv forgalmát átterelik a szembejövők oldalára. A kifelé vezető irányban sebesség-korlátozást vezettek be. 

Szintén az M3-as autópálya fővárosi szakaszán a Körvasút sor és a városhatár között mindkét irányban kosaras kocsival a közvilágítási hálózat javítását végzik. A belső sávban forgalomkorlátozás várható 8.00-15.00 óráig.

Újpesten a Megyeri úton az Irányi Dániel utcától a Váci út felé vezető oldalt lezárták és a  másik oldalon váltakozó irányú a forgalom.

A Király utcában tilos megállni a Nagymező utca és a Kazinczy utca között, mert gázvezetéket építenek.

A Jászberényi úton a Kozma utca előtt útszűkület lassítja a kifelé tartó forgalmat útépítés miatt, érdemes a Keresztúri út felé kerülni.

Javítják az útburkolatot munkagépekkel okoznak útszűkületet az Albertirsai úton, a Váci út XIII. kerületi szakaszán,  5-ös főút fővárosi szakaszán a Grassalkovich úton, Hungária körúton,  a XX., Szentlőrinci úton, Csepelen a Kossuth Lajos utcában és  Budán a Budafoki úton.