Megszállják a Szigetet a kormánytagok

Ahogy nő az állami támogatás, úgy lesz egyre népszerűbb a Sziget a kormánytagok körében. Az idei rendezvényen a kormány szinte minden tagja megjelenik. A szervezők tiltják a politizálást, így marad az elvegyülés. A minisztereknek nem kell megvenniük a háromezer forintos napijegyet, mindannyian potyázhatnak - írja a Magyar Hírlap. 

Valószínűleg az összes kormánytag megjelenik a Sziget Fesztiválon. Egyes miniszterek maguk nem érnek rá, de legalább államtitkárukat elküldik. Van olyan minisztzer is, aki inkább megszakítja szabadságát a Szigetért, például Csehák Judit egészségügyi miniszter - írja a Magyar Hírlap. Hiller István kulturális miniszter külföldön lesz, helyette Vass Lajos és Schneider Mária megy ki a Szigetre.

Szó sincs előírásról - mondta a lap azon kérdésére Gulyás Erika kormányszóvivő-helyettes, hogy kötelező-e a kormánytagoknak a Szigeten való megjelenés. Szerinte ez nem kötelezettség, hanem belső kényszer".

A tavalyi nyolchoz képest idén szinte a teljes kabinet jelen lesz. Igaz, az állami támogatás sem volt még ilyen magas: 6,5-7 százalékról 10-re nőtt. A fesztivált idén 125 millió forinttal segítik a tárcák, a legtöbb pénzt (20-20 millió forintot) a kulturális és az informatikai minisztérium adta, az ifjúsági tárca 18 millióval támogat - írja a lap.

A kormányszóvivő helyettese szerint a kormányfő mindenképpen kimegy a fesztiválra, bár még nem tudni melyik nap. A helyettes a Magyar Hírlap kérdésére, hogy mit csinál majd a miniszterelnök azt válaszolta, hogy "sétál".

A Honvédelmi Minisztérium minden napre szervez beszélgetést minisztériumi és katonai vezetőkkel, és napi 300 tányér babgulyást is szétoszt. Egyik nap Juhász Ferenc miniszter tálal. A tárca a területért cserébe zuhanyzó- és mosdókonténereket kölcsönöz.

Lamperth Mónika belügyminiszter is kilátogat a fesztiválra. Talán az egyesüli távolmaradó Kovács László, MSZP-elnök lesz.

Az ifjúsági tárca információs sátrat állít, és vezetője, Gyurcsány Ferenc is megjelenik. László Csaba pénzügyminiszter nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy kimegy-e a Szigetre, pedig tavaly szinte minden nap látható volt - írja a Magyar Hírlap.

KAPCSOLÓDÓ CIKK