A szakrendelőben nem kötelező a betegelőjegyzés

A szakorvosi rendelőkben továbbra sem kötelező a programozott betegellátás, a háziorvosoknak azonban lehetőséget kell adniuk az időpont-egyeztetésre. A mindennapos tumultus elkerülésére megoldást jelenthetne, ha a szakrendelőkben elfeleznék a rendelési időt, és az idő második felét az előre bejelentkezett betegekre szánnák.

Többórás várakozás, tolakodás és verekedés - ezek szinte mindennaposak a szakorvosi rendelőintézetekben. Az önkormányzati rendelőkben nem szokás az előjegyzés, nem is lehet minden rendelést programozottan működtetni. A szemészeti, fül-orr-gégészeti, reumatológiai szakrendeléseken azonban megoldást jelentene, ha két részre osztanák a rendelési időt, és a nap második felében az előre bejelentkezett betegeket látnák el. A nagyobb baranyai rendelőkben évek óta gyakorlat ez a programozott ellátás. A sürgős eseteket soron kívül ellátják, de ezt nem is szokták kifogásolni az előre bejelentett betegek - írja a Magyar Hírlap.

A programozott betegellátást a szaktárca csak a háziorvosoknak írja elő, rendelési idejük egy részében előre bejelentett betegeket kell fogadniuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK