Bűncselekmény hiányában megszüntette a Fővárosi Ügyészség Berkecz Mária, a Millenáris Kht. volt ügyvezetőjével szemben folytatott eljárást az Álmok álmodói kiállítás látogatóinak adott ajándék órákkal kapcsolatban - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön.

"Nem volt bizonyítható a hűtlen kezelés bűncselekményének elkövetése a 402 millió forintba kerülő ajándék órákkal kapcsolatban, ezért az eljárást megszüntették" - nyilatkozta Borbély Zoltán. Az Országos Rendőr-főkapitányság július 7-én küldte meg az iratokat vádemelési javaslattal ügyészségnek, mert a nyomozás adatai szerint két tételben vásárolta meg a Millenáris Kht. az Álmok álmodói kiállítás látogatóinak ajándékozott mintegy 500 ezer darab - a kiállítás logójával ellátott - karórát a Millenáris Rt.-től.

Az órákat egy kínai gyártótól vásárolta a Globe Trotters Ltd. 70 millió forintért, amelyet beszerzési áron adott át a többségi tulajdonában álló Globe Trotters Kft.-nek. Ez utóbbi 350 millió forintért továbbadta az órákat a Millenáris Rt.-nek, amely végül 402 millió forintot kapott a Millenáris Kht.-tól. Mizsei Zsuzsa, a kht. jelenlegi vezetője tavaly szeptemberben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.

A feljelentés indoka között szerepelt, hogy a kht. vagyonából - az előző kormány ideje alatt - mintegy 1 milliárd forint veszett el. Mizsei Zsuzsa a karórák ajándékozásán túl kifogásolta a különböző feladatokat végző alvállalkozó tényleges teljesítménye és a kiállított számlák közötti aránytalanságot.