Berkecz Mária, a Millenáris Kht. volt vezetője örömmel vette tudomásul, hogy az ügyészség megszüntette a nyomozást ellene az ajándékórák ügyében. Elmondta: az egy évig húzódó ügy nagyon megviselte, többek között azért is, mert számláját zárolták, férjével együtt pedig nem kap munkát a neve miatt.

"Nagy megnyugvással vettem tudomásul, hogy az ügyészség lezárta az ügyet" - közölte Berkecz Mária, a Millenáris Kht. volt vezetője pénteki sajtótájékoztatóján. A Fővárosi Főügyészség csütörtökön közölte, hogy bűncselekmény hiányában megszüntette a Berkecz ellen folytatott eljárást az Álmok álmodói kiállítás látogatóinak adott ajándék órákkal kapcsolatban. Berkecz mlékeztetett arra, hogy a nyomozás során semmilyen törvénytelenséget nem tártak fel. "Végig gondos gazdaként jártam el, minden előírást betartottunk, úgyhogy ezt is vártuk" - tette hozzá.

 

Berkecz közölte: kétgyermekes családanyaként nehezen élte meg ezt az egy évet. Sem férje, sem ő nem kap munkát azóta. Mind erköcsi, mind anyagi kár érte, így a későbbiekben konzultál ügyvédjével egy esetleges kártérítési perről. Kilátásba helyezte azt is, hogy helyesbítést kér mindazon lapoktól, amelyek "valótlanságot állítottak".

 

A feljelentés napján, 2002 szeptember 25-én zárolták a számlájukat, másnap megkapta az idézést - ismertette a Millenáris Kht. volt vezetője. Jelenleg munkanélküli, várja a munkanélküli-központtól, hogy ajánljanak neki valami képzettségének megfelelő pozíciót.

 

Berkecz úgy vélte: az Álmok álmodói, világraszóló magyarok című kiállítás iránt még volt érdeklődés, így felmerül a kérdés, az nem hűtlen kezelés-e, hogy most kihasználatlanul áll az épület. Ezenkívül kifogásolta, hogy nem került adásba az a 40 film, amelyeket a különböző kulturális programokon rögzítettek.

 

Az órákkal kapcsolatban elmondta: láthatóan visszaesett a látogatólétszám, miután már nem osztottak órát a jegy mellé. Közölte: a beszerzéshez nem volt köze, de a nyomozás mindent rendben talált. "A reklámkatalógus-ár szerint a legolcsóbb műanyag óra árának a fele volt" - mondta.