Vasárnap éjjel érkezik a homok a Budapest Plázsra

Vasárnap éjjel érkeznek az első kamionok, amelyek a homokot és a berendezéseket szállítják a szerdán kezdődő Budapest Plázs rendezvényre, ezért az újpesti rakparton már vasárnap életbe lépnek a forgalomkorlátozások. A plázs megrendezéséhez még mindig hiányzik néhány engedély, ezért elképzelhető, hogy néhány építmény a tervezettől eltérően készül el, de a rendezvényt mindenképp megtartják.

Jövő hét szerdán megnyitja kapuit a Budapest Plázs, az építési munkák vasárnap éjjel kezdődnek. Vasárnap már nem ajánlatos az újpesti rakparton parkolni, mert hétfőn nulla órakor kezdik a plázs építését, a még mindig ott parkoló autókat pedig elszállíttatják. A homokot és az egyéb felszereléseket szállító kamionok éjszaka érkeznek, nappal a forgalmat nem akadályozzák- közölték a szervezők. Augusztus 4-től 22-ig az újpesti alsó rakparton nem közlekedhetnek autók, a szervezők az autósoknak a Hungária körgyűrűt és a budai alsó rakpartot javasolják elkerülő útként.

A rendezvényt már semmi nem akadályozhatja meg, a legszükségesebb engedélyek megvannak - mondta pénteken Bér Beatrix, a rendezvényt szervező kft. ügyvezetője. Ha a cég továbbra sem kapja meg a jelenleg hiányzó építési engedélyt a XIII. kerülettől, csak azokat az építményeket húzzák fel, amelyekre van engedély. A beadott tervek alapján nem engedélyezett építményeket pedig más anyagból készítik el.

Az engedélyeztetés körüli nehézségek miatt a szponzorok egy része nem támogatja a plázst, így kevesebb pénzből kell kihozniuk a rendezvényt. A plázs összköltségéről még mindig nem nyilatkoznak a rendezők, azt azonban elmondták, hogy kizárólag privát pénzekből építik fel a plázst, egyetlen adófizetői forintot sem költenek a rendezvényre.

Az újpesti rakpart szerdától egy tengerparti partszakaszt idéző pihenőhellyé alakítják át. Homokos part, napernyők és növények díszitik majd a plázst, ahol az éttermek, büfék mellett sportolási lehetőségek is várják a látogatókat. A programok között előadások, komolyzenei koncertek, fotó- és képzőművészeti kiállítások szerepelnek.

A párizsi minta alapján szerveződő rendezvényt több európai város is követi (Berlin, Brüsszel), jövőre pedig Rómában szeretnének hasonló tengerparti eseményt tartani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK