A berácsozott nyílászárók miatt lelte tűzhalálát az égő faházban Csepelen egy család; apa, anya és hároméves kislányuk - mondta a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. A tűzeset vasárnap hajnalban történt.

"Nem tudtak menekülni, mert a tűz a bejáratnál keletkezett, az épület másik részén lévő konyhaablakon pedig rács volt" - mondta Molnár Péter szóvivő. A tűz oka nyílt láng; lehetett mécses, gyertya, petróleumlámpa, amit égve felejtették, vagy esetleg szándékosan égve hagytak. Idegenkezűség egyértelműen kizárható, tette hozzá.

Az eset körülményeiről szólva Molnár Péter elmondta: hajnali 2 óra körül térhettek nyugovóra a szülők, a tűz pedig körülbelül másfél óra múlva keletkezett, éppen, amikor a legmélyebb alvási periódusban voltak. Mire észlelték a bajt, a lángok már teljesen körbevették őket. A szomszédok segélykiáltásokra ébredtek, de amikor a házhoz siettek, annak bejárata és hátsó frontja már lángokban állt, így nem tudtak segíteni a bent rekedteken, mondta. A tűzoltók hajnali 3 óra 38 perckor kapták az első jelzést. A kiemelt riasztás nyomán a helyszínre siető tűzoltók két vízsugárral negyedóra alatt eloltották a tüzet. A teljesen leégett építményben három holttestet találtak. Két gázpalack felrobbant a tűzben, tette hozzá.

"Nyílt lángot ne hagyjunk őrizetlenül! A vagyonvédelmi berendezések, rácsok pedig belülről nyithatóak legyenek!" - figyelmeztetett a szakember. Erre a célra léteznek már egyszerű műszaki megoldások. Akár egy lakat is megfelel, amelyhez a kulcsot könnyen elérhető helyen tárolják, magyarázta.

Az ügyben bűncselekmény gyanúja kizárható, az államigazgatási eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság folytatja le. A tűz üdülőterületen történt, a szomszédos telkeken is házak állnak, ám a tüzet sikerült hamar eloltani, ennek köszönhetően más területet nem ért el.