Uniós pénzekre pályázik a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Szervezete, hogy oktatási központot építhessen a prostituáltaknak. Egy jogvédő szervezet pedig mozgalmat indított a prostitúció felszámolásáért. 

Európai uniós pénzekre nyújtott be pályázatokat a Magyarországi Prostituáltak Szervezete, hogy megvalósíthassák a prostituáltak oktatási központját egy leendő vigalmi negyedben - írja a Magyar Hírlap. A prostituáltak többségének ugyanis nemcsak szakmája, hanem nyolc általános iskolai végzettsége sincs. A negyedben a lányok műköröm-készítést, virágkötészetet, fodrászatot, kozmetikát is tanulhatnának. Földi Ágnes, a szervezet elnöke úgy tudja, a prostituáltak közül sokan azonnal felhagynának mesterségükkel, ha el tudnának helyezkedni.

A Habeas Corpus jogvédő szervezet pedig mozgalmat indított a prostitúció felszámolásáért. A jogvédők szerint a prostitúció a nőket súlyosan diszkrimináló intézmény, az emberi méltóság súlyos megsértése, amit semmiképp sem legalizálhat, támogathat az állam. Nyílt levélben felszólítják az állami vezetőket, foglaljanak állást: helyesnek tartják-e a prostitúció intézményesítését. A mozgalom szerint sem a szabályozás, sem a prostituáltak büntetése nem járható út. Ehelyett a Svédországban bevált módszert kellene alkalmazni Magyarországon, azaz a kuncsaftok büntetését. Az ettől való félelem távol tartaná a vendégeket a prostituáltaktól.

Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Szervezetének elnöke szerint a tiltással nem szűnne meg a prostitúció, csak épp illegális bordélyokba szorulna.