Felborult egy tartálykocsi kedden este Pápa külterületén; a rosszul záródó fedelek alól mintegy 100 liter benzin és gázolaj folyt ki az úttestre.

Az eset egy körforgalmi csomópontban történt; a helyszínre érkező tűzoltók homokot szórtak a kifolyt benzinre és gázolajra, illetve a tartálykocsiból szivárgó 800-900 liter üzemanyagot úgynevezett vegyi bázisú konténerekbe engedték - mondta el Talián György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Közlése szerint este 8 óra után a felborult tartálykocsiból átfejtették a mintegy 23 ezer liternyi üzemanyagot egy másik tartálykocsiba. A körforgalomnál és a városba bevezető útszakaszon a forgalmat elterelték, a katasztrófavédelem darus kocsival megkezdte a sérült tartálykocsi eltávolítását az útról.

Környezeti katasztrófa nem fenyegetett, sem vészhelyzet nem állt fenn - hangsúlyozta Talián György. Az ügyeletes közlése szerint a balesetben és a kárelhárítás során senki nem sérült meg. A baleset oka egyelőre nem ismert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megkezdte a vizsgálatot.