Közlekedési vita miatt verhették meg Szászt

A rendőrségi nyomozás szerint egyre valószínűbb, hogy egy spontán utcai veszekedés miatt verték meg Szász Károlyt, és nem előre megszervezett akció áldozata lett. Egy szemtanú szerint ugyanis törött seprűnyéllel ütötte meg Szászt egy éppen arra kocogó férfi, aki egy földön fekvő biciklisnek akart segíteni. A felügyelet elnöke korábban másképp adta elő megverése történetét, és biztos volt benne, hogy a Pannonplast-ügy miatt álltak bosszút rajta.

A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy nem előre kitervelten, hanem közlekedési affér során bántalmazták Szász Károlyt, PSZÁF elnökét - mondta Bodnár Zsolt alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának vezetője.

A rendőrség által felkutatott tanú vallomása szerint ugyanis Szász Károlyt egy ember bántalmazta, és a korábbi hírekkel ellentétben nem baseballütővel, hanem egy seprűnyéllel - mondta. Az is elképzelhető, hogy a bántalmazó, aki a kerékpáros mellett futhatott, a PSZÁF elnöke és a biciklis között kialakult szóváltáskor avatkozott közbe és ütötte meg Szász Károlyt.

A rendőrség a tanúvallomás mellett arra alapozza a spontán verekedés elméletét, hogy a lefoglalt kerékpárnak szorult a kereke.  Ez pedig többek között akkor fordulhat elő, ha a kerékpárost elsodorta a PSZÁF-elnök autója.

A korábbi beszámoló szerint egy biciklis bevágott Szász autója elé, majd elesett. A PSZÁF-elnök ekkor kiszállt autójából, saját állítása szerint azért, hogy segítsen a biciklistának. Ekkor a biciklis felpattant, és két társával, akik a korábbi verzió szerint egy közeli bokorban rejtőzhettek el, rátámadtak. A három férfi közül az egyik megverte egy baseballütővel, a kerékpáros megállásra késztette, a harmadik pedig "falazott" - a korábbi változat szerint.

Szász megverése után azonnal bejelentette, hogy egy, a Pannonplasttal kapcsolatos felügyeleti határozat miatt támadhatták meg. Néhány napja már több napilap is közölte a rendőrség által most megerősített feltételezést. A verekedés után pattant ki a Pannonplast-ügy, majd nem sokkal később a brókerbotrány.