Százezren nézték az eget Kecskeméten

A szokásos menetidő legalább kétszerese alatt tudott csak lejutni Kecskemétre az, aki a repülőnapra igyekezett szombaton. A szervezők szerint 130 ezres tömeget kelepelő helikopterek, ordító vadászgépek, és hozzájuk képest szúnyoghangú műrepülők mulattatták a levegőben. A földi programok között a családok választhattak a Padödö-koncert, a török repülős bazár, vagy az elveszett gyermek megkeresése között.

 

Hatalmas dugó fogadta azokat, akik nem indultak el elég korán szombaton Kecskemétre a repülőnapra. Az M5-ös autópálya fizetőkapui - dacára annak, hogy az út Európa legdrágább autópályái közé tartozik - alig győztek megbirkózni az autóáradattal, amely szombaton a kora délelőtti órákban Kecskemét felé igyekezett.

A kapukig több mint félórás araszolgatás árán lehetett csak eljutni, majd alig 15-20 perces száguldást követően máris leterelték a rendőrök a forgalmat a pályáról egy baleset miatt, így az összes autó Kecskemét északi bejáratára zúdult. A városba vezető autóúton hamarosan teljesen beállt a forgalom. A lépésben haladó kocsikban ülő repülőrajongók többé-kevésbé megadóan tűrték sorsukat, a bemutató várható élménye elnyomta a dugó miatti idegeskedést. Sokan kiszálltak és inkább az araszolgató autók mellett sétáltak.

A hangulat csak akkor kezdett fokozódni, amikor elhúzott egy fontos vendéget szállító, villogó rendőrautó felvezette konvoj - hely híján a szembe jövők belső sávjában. A szemfülesebb autósok nem hagyták kihasználatlanul a lehetőséget, besoroltak a menet zárókocsija mögé, így az élen haladó rendőrök nem is sejtették, hogy egy harmadik sávot nyitnak a kétszer-kétsávos autóúton.

Előző
Következő