Közlekedés - kedd

Budapest

A Szépvölgyi utat egyirányúsították a Bécsi úttól az Ürömi utcáig a felújítási munkák miatt várhatóan a hónap végéig.

A Fehérvári úton megkezdték az útépítést a Móricz Zsigmond körtértől a Bocskai út felé vezető oldalon is, ezért a Szabolcska Mihály utca és az Eszék utca zsákutca lett a Fehérvári útig. A Bocskai út- Október huszonharmadika utca útvonalon, a Petőfi híd felé vezető oldalon irányonként csak egy sáv járható az aluljáró építése miatt. 

A Belvárosban a Károly körúton a Madách térnél felbontották a Bajcsy Zsilinszky út felé vezető külső sávot gézvezeték javítás miatt.

A Soroksári úton tart a közműépítés, a Haller utcai kereszteződésnél irányonként csak egy sávban lehet közlekedni, gyakori a torlódás. A Boráros tér és a Haller utca között a külső sávot mindkét irányban szakaszosan felbontották, a Boráros térnél a Petőfi híd felől érkezőket a buszsávba terelik át.

A II. kerületben: a Bimbó úton az Ady Endre utca alsó torkolata és a Ribáry utca között a felfelé vezető sávot elkerítették. A forgalmat a buszsávba terelik át. Az Endrődi Sándor utcát az Ábrányi Emil utcától a Balogh Ádám utcáig ideiglenesen egyirányúsították. Az ellenkező irányban a Bimbó úton haladhatnak. A Kapás utcát lezárták a Varsányi Irén utca közelében a Csapláros utca és a Csalogány utca között. A munkaterületet a Fazekas utca felé kerülhetik el.

A Budaörsi úton útszűkület lassítja a BAH csomópont felé tartó  forgalmat. A Fehérló utca után a belső sávot bontották fel, mert javítják a gázvezetéket.

Nagytétényben az Angeli utcában a Barackos út és a városhatár között szakaszosan csak a fél útpálya szabad. A munkaterületeknél jelzőlámpa szabályozza a váltakozó irányú forgalmat.

A Pesti alsó rakparton végig nem lehet közlekedni.

Az Örömkoncert miatt lezárták:
- a Hősök terén a Műcsarnok előtti útszakaszt - a forgalmat a másik oldalra, a Szépművészeti Múzeum előtti útpályára terelik át mindkét irányban, valamint
 -a Felvonulási teret a Hősök tere és a Damjanich utca között (aug.22-én éjfélig) 
Ma  17.00-24.00-ig  lezárják a forgalom elől:
- a Hősök terét, valamint a környező útszakaszokat, így
- az Andrássy utat a Bajza utcától a térig,
- a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Damjanich utca között,
- a Kós Károly sétányt és az Olof Palme sétányt, valamint
- az Állatkerti körutat az Hősök tere és az Állatkerti út között.
17.00 órától üzemzárásig: módosított útvonalon járnak a 4-es, a 20-as és a 30-as autóbuszok, valamint a 75-ös trolibuszok. A 79-es trolibuszok helyett a teljes útvonalon autóbuszok járnak. A Kisföldalatti súrúbben közlekedik!

Az augusztus 20-i rendezvények előkészületei miatt tilos megállni :
- a Fővám téren a Közraktár utca és a Vámház körút között, valamint a Műegyetem rakparton a Bertalan Lajos utcától a Szent Gellért térig
- ma 17.00 órától  az Alkotmány utcában, a Kossuth Lajos téren, a Szalay utcában a Kálmán Imre utcában, a Balassi Bálint utcában, a Vajkay utcában, a Kozma Ferenc utcában,
 - 18.00 órától a Roosevelt téren, a Széchenyi felső rakparton valamint  a Szent István bazilika környékén.

Augusztus 20-án  lezárják:
 - a Kossuth Lajos tér környékét  7-11.00 óráig,
 - az MTA környékét  6.00-tól másnap 06 óráig,
-  Budán a Batthyány tér környékét 14.00 órától másnap 6.00 óráig .
 - a Szent István bazilika környékét 17.30-20.00 óráig
A Tűzijáték miatt lezárják 17.30- 24.00 óráig:  a Lánchidat, a Szabadság hidat és az Erzsébet hidat, Pesten a Kossuth Lajos tér - Akadémia utca - Roosevelt tér - József Attila utca - Harmincad utca - Kiskörút - Lónyai utca- Duna által határolt területet, valamint a Közraktár utcát a Bakáts utca és a Fővám tér között. Budán a Clark Ádám tér - Alagút - Alagút utca -Gellérthegy utca - Czakó utca - Sánc utca - Szirtes út - Citadella sétány - Kelenhegyi út – Mányoki utca - Orlay utca- Csiky utca-Budafoki út-Bertalan Lajos utca-Duna által határolt területet. Szükség esetén lezárásra kerülhet a Margit híd és a Petőfi híd is.