Vádat emeltek a főúttörő ellen

Hűtlen kezeléssel vádolta meg a Fővárosi Főügyészség Rácz Pétert, a Magyar Úttörő Szövetség elnökét. Az ügyészség szerint 81 millió forint kárt okozott a vádlott a csillebérci vadászház eladásával.

Hűtlen kezeléssel vádolta meg a Fővárosi Főügyészség Rácz Pétert, a Magyar Úttörő Szövetség (MÚSZ) elnökét - tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügy a csillebérci vadászház eladásával kapcsolatos. Ingatlanszakértők szerint ugyanis 96 millió forintot ért az a csillebérci vadászház, amelyet 15 millióért értékesített a MÚSZ. Az ügylet haszonélvezője Rácz Péter, a szövetség elnöke. A szövetség ugyanis visszabérelte az ingatlan egy részét a mindenkori elnök számára.

Az ingatlan 1700 négyzetméteres telken fekszik, a vadászház több mint száz négyzetméter alapterületű, és rendelkezik egy 40 négyzetméteres garázzsal. Szakértők szerint mivel az eladáskor már érvényes építési engedélyt adtak ki a területre, ezáltal jelentősen megnövekedett a vadászház értéke.

A rendőrség annak ellenére, hogy már korábban megállapította mindezt, januárban megszüntette a nyomozást. Az eljáró nyomozó akkor úgy vélte, nem bizonyítható, hogy Rácz Péter tudott arról, hogy a területre építési engedélyt adtak ki. A nyomozás megszüntetése után Rogán Antal fideszes képviselő újabb feljelentést tett az ügyben idén januárban és fellebbezett a nyomozás megszüntetése ellen.

Az újraindult nyomozás során kiderült az is: Rácz Péter unokatestvére annak a Rabb Attilának, aki a BAU-bérc 50 százalékos tulajdonosaként 1999-ben megvette a csillebérci vadászházat a MÚSZ-tól.

A főúttörő az [origo] korábbi megkereséseire azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt. Több olyan szakértői vélemény birtokomban van, amely reálisnak ítélte meg az eladási árat - közölte még márciusban Rácz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK