Állami kitüntetések augusztus 20-án

A Magyar Köztársaság elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából állami kitüntetéseket adományozott.

A Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetés adományozza: a magyar alkotmányos rend megszilárdítása érdekében végzett munkásságáért, életútja elismeréseként Dr. Németh Jánosnak, az állam- és jogtudomány kandidátusának, a Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága volt elnökének, a Szent Korona Testület tagjának.

 

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést adományozza: Magyarország európai integrációja érdekében huzamos ideig végzett munkásságukért, a magyar érdekeket legmesszebbmenőkig képviselő, az Európai Unióhoz történő csatlakozási folyamat sikeres befejezéséhez való tevőleges hozzájárulásukért, nemzetközileg is elismert és nagyra becsült tevékenységükért Dr. Kádár Béla rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek, volt miniszternek, a Magyar Köztársaságnak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet mellett működő állandó képviselete vezetőjének; Kovács Lászlónak, a Magyar Köztársaság külügyminiszterének; Dr. Martonyi Jánosnak, a Magyar Köztársaság volt külügyminiszterének; Dr. Juhász Endre rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek, a Magyar Köztársaságnak az Európai Unió mellé akkreditált képviselete vezetőjének. Írói életműve elismeréseként Fejes Endre Kossuth-díjas írónak. Lírájának, és prózaverseinek folyamatosan megújuló kép- és formagazdagságáért, korszakhatárokon átívelő, nagyszabású költői életművéért Juhász Ferenc Kossuth-díjas költőnek. Kiemelkedő, nemzetközileg is számon tartott és nagyra becsült tudományos életműve elismeréseként Köpeczi Bélának, az MTA r. tagjának, Állami díjas irodalomtörténésznek. Nemzetközileg is nagyra becsült előadóművészetéért Marton Éva Kossuth-díjas operaénekesnek. A nemzetközileg is nagyra becsült művészi életútja elismeréseként Melis György Kossuth-díjas operaénekesnek, Kiváló Művésznek.

Előző
Következő