Leégett négy büfé Agárdon

Négy, gázpalackokkal teli büfé égett le szombat hajnalban Agárdon. A palackok közül kettő felrobbant. A vizsgálat után dől majd el, hogy a rendőrség indít-e nyomozást az ügyben.

Hajnali negyed négykor érkezett a jelzés a székesfehérvári tűzoltóságra, miszerint Agárdon, a Velencei-tó partján több büfé ég. A tűzoltóság internetes oldalán olvasható közlemény szerint a kettes fokozatú riasztáshoz három tűzoltóautóval és egy vízszállító járművel érkeztek ki, az oltásban az érdi és velencei tűzoltók is segítettek. A Park Strand Kempingben négy, faszerkezetű büfé égett teljes terjedelemben, további kettő tetőszerkezetére a lángok átterjedtek. Az égő épületekben több gázpalack is volt, ezek közül volt, amelyik felrobbant.

A tűzben az épületek mellett szénsavpalackok és a teljes konyhai berendezések is megsemmisültek. Az anyagi kár igen jelentős, több millió forint. Sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a többi, környező épületre, így tizenkét büfé épen maradt. A tűz keletkezési okát a kirendelt tűzvizsgáló vizsgálja. Ennek eredményében dönt a rendőrség arról, hogy államigazgatási eljárást, vagy nyomozást indít-e az ügyben.