Fidesz: Medgyessy ne akadályozza a vizsgálatokat!

A Fidesz két képviselője kedden ismét felszólította Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy ne akadályozza a PSZÁF vizsgálódását az Inter-Európa Banknál. A bank igazgatója Medgyessy volt akkor, amikor pénzmosásgyanús ügyletek történtek a PSZÁF szerint.

"Mindenki szeretné látni, hogy az Inter-Európa Banknak, beleértve Medgyessy Pétert, mi a felelőssége abban, hogy az orruk elől lehetett ellopni több millió forintot" - közölte kedden Répássy Róbert fideszes politikus.

 

A sajtótájékoztatón Szíjjártó Péter felevenítette: az Inter-Európa Bank igazgatója Medgyessy Péter miniszterelnök volt 1999-től 2001-ig. 1999-2000-ben először egy kínai állampolgár vett ki a bankból 900 milliót, majd két szíriai férfi 6,2 milliárd forintot. Az ügyben a PSZÁF nemrég feljelentést tett pénzmosás gyanújával.

 

"Medgyessy Péter hazugságot hazugságra halmoz" - közölte Szíjjártó. A két ellenzéki politikus felszólította a miniszterelnököt, hogy ne akadályozza a PSZÁF vizsgálatát a banknál. Az elmúlt napokban ugyanis felröppent a hír, hogy a kormány menesztené a PSZÁF elnökét, Szász Károlyt. A Fidesz szerint Medgyessy azért utalt többször is a közelmúltban Szász leváltására, mert a PSZÁF feljelentést tett az Inter-Európa Bank ellen.

 

A két politikus a sajtótájékoztatóra egy hatalmas - pénzkötegeket formáló - dobozzal érkezett, melyre rá volt írva: 6200 millió forint. "Ez az a mennyiség, amelyről Medgyessy Péter azt mondta: nem tudta megszámolni. Ez a mennyiség tűnt el innen a bankból" - mondta Répássy.

KAPCSOLÓDÓ CIKK