MSZP-Fidesz feljelentősdi Paks-ügyben

Az MSZP-frakció környezetvédelmi munkacsoportjának vezetője bejelentette: rémhírterjesztés vagy közveszéllyel való fenyegetés miatt még a héten feljelenti Illés Zoltán fideszes képviselőt a Paksi Atomerőmű veszélyességéről szóló kijelentései miatt. Illés válaszul becsületsértésért és rágalmazásért jelenti fel Orosz Sándort.

Orosz Sándor feljelentését a fideszes politikus keddi tájékoztatóján tett kijelentésére alapozza, amely szerint "nukleáris robbanás soha, de hidrogénrobbanás bekövetkezhet annak alapján, amilyen megoldást az orosz fél javasol". "Illés Zoltán ehhez a témához nem ért" - közölte sajtótájékoztatóján a szocialista politikus. Hangsúlyozta: a lakosság nem volt és most sincs veszélyben az atomerőműben történt üzemzavar miatt.

"A Paksi Atomerőműben történt üzemzavar kapcsán tett minden korábbi állításomat továbbra is fenntartom, Orosz Sándor földművelésüggyel foglalkozó szocialista politikust pedig rágalmazásért és becsületsértésért még a héten feljelentem és beperlem" - nyilatkozta a hírre Illés Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK