Balhés hely előtt gyilkoltak az éjjel

Egy férfi meghalt, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett az éjszaka a harmadik kerületben, amikor valaki tüzet nyitott rájuk egy szórakozóhely előtt. A támadásban meghalt férfit több - egyes információk szerint legalább tíz - lövéssel ölték meg. A sérült férfi állapotát a kórházban sikerült stabilizálni. A környéken élők szerint máskor is voltak viták, verekedések a szórakozóhelyen.

Szerda éjjel 1 óra körül két férfi távozott egy III. kerületi szórakozóhelyről, majd beültek egyikük személygépkocsijába. Ekkor egy egyelőre ismeretlen elkövető több lövést adott le rájuk, majd elmenekült a helyszínről. A lövöldözés a Vihar utcában történt.

Forrás: [origo]
Virágok a szórakozóhely előttFotó: Barakonyi Szabolcs

A gépkocsi vezetőülésén helyet foglaló 31 éves férfi a helyszínen életét vesztette, a mellette ülő 25 éves fiatalembert életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A HavariaPress és az MTI információi szerint a támadásban meghalt férfit legalább tíz lövedék találta el, társának pedig tüdejébe és a felkarjába fúródtak a golyók.

A sérült férfit az Árpád Kórházba szállították. A súlyos sérülést szenvedett fiatalemberen az orvosok több műtétet hajtottak végre, állapotát sikerült stabilizálni - közölte az MTI-vel kórház osztályvezető főorvosa.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak nem kívánta megerősíteni azt a hírt, hogy tíz lövés érte az áldozatot. Kozák László azt ugyanakkor elismerte, hogy több lövés végzett a 31 éves férfival, aki a helyszínen életét vesztette.

A szóvivő közölte: a BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztályának munkatársai nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást. Jelenleg az adatgyűjtés és a tanúk kihallgatása folyik.

Törzsvendég volt a lelőtt férfi

A helyszínen, a Vihar utca és a Raktár utca kereszteződésében található szórakozóhely mellett virágok és mécsesek emlékeztetnek az éjjel egykor történt gyilkos lövöldözésre.

Az elsősorban billiárdklubként működő szórakozóhely szerda délelőtt dolgozó alkalmazottja az [origo] munkatársainak azt mondta: a lelőtt férfi visszajáró vendége volt klubnak. Az alkalmazott azt nem tudta megmondani, hogy a férfi mivel foglalkozott. Azt ugyanakkor tudni vélte, hogy voltak alvilági kapcsolatai.

A szórakozóhely egy panelház tövében található. Az egyik lakó elmondta: felébredt éjjel a lövöldözésre, arra ugyanakkor nem emlékszik, hogy hány lövés dördült el.

Egy férfi, aki hajnali öt óra után állt munkába az egyik közeli épületben, elmondta: a megtámadott férfiak autójának szélvédője félig kitört, vélhetően a lövések miatt. A férfi elmondta azt is: éjjelente sokan járnak a szórakozóhelyre, ahol nem ritkák a viták és verekedések. Igaz, lövöldözés egészen eddig még nem történt - tette hozzá.