Hamarosan meggyanúsíthatják Szászt

Az ORFK a szeptember 8-án kezdődő héten szeretné gyanúsítottként kihallgatni Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét - értesült a Népszabadság. Az ORFK hűtlen kezeléssel, valamint 56 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége elkövetésének gyanúsítottjaként hallgatná ki Szászt.

A szeptember 8-án kezdődő héten szeretné gyanúsítottként kihallgatni Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága - értesült a Népszabadság. A hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indult nyomozás Keller László államtitkár feljelentése nyomán kezdődött.

A rendőrség már korábban is jelezte az ügyészségnek, hogy elérkezettnek látja az időt Szász meggyanúsítására, de a Fővárosi Főügyészség ezt idő előttinek tartotta. Legutóbb augusztus 21-én szerette volna meggyanúsítani a rendőrség Szászt - értesült a Népszabadság. Ekkor azonban az ügyészség elutasította a tervet, mondván: az 53 PSZÁF-dolgozó közül csak 12 esetében lehet arra következtetni, hogy a felügyeletnél olyan feladatok elvégzéséért is fizettek juttatásokat szerződés alapján, melyek ellátása munkaköri kötelezettségük volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK