Pirosban hajtott a villamos elé

Feltehetőleg piroson hajtott át az a férfi, akinek autójába belerohant egy villamos a pesti Nagykörúton Az egyedül utazó, középkorú férfi súlyos fej- és gerincsérüléseket szenvedett.

A baleset csütörtökön délután, négy órakor történt az Erzsébet körút és a Király utca kereszteződésében. A Király utcában haladó autós a tilos jelzés ellenére hajtott a kereszteződésbe, a szabályosan érkező 4-es villamos vezetője így már nem tudta elkerülni az ütközést. A villamos belerohant a gépkocsiba, melynek sofőrje beszorult a roncsok közé. A súlyosan megsérült férfit a helyszínre riasztott mentők szabadították ki a roncsok közül, és a Koltói Anna kórházba szállították.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére - várhatóan kora estig - a villamosok helyett a Blaha Lujza tér és az Oktogon között pótlóbuszok közlekednek. A kereszteződésben álló járművek a Király utcai trolibuszokat is akadályozzák, így a BKV a 70-es és 78-as trolik helyett is pótlóbuszokat indított. A baleset miatt óriási dugó alakult ki a Nagykörúton, illetve a környék útjain is. A pesti belvárosban ezért mindenütt fennakadásokra lehet számítani.