Állítólag vallott a pénzmosással vádolt szír férfi

A távirati iroda információi szerint sem az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI), sem az ORFK nem hallgatta ki hétfőn a pénzmosással gyanúsított szír állampolgárságú férfit, a Magyar Televízió Híradójának értesülése szerint viszont vallomást tett a K & H bank brókercégénél történt sikkasztás kapcsán előzetes letartóztatásba vett férfi.

"Egyelőre nem kommentáljuk a sajtóértesüléseket" - közölte Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs osztályának helyettes vezetője a Híradóban elhangzottakat.

A Híradóban elhangzottak szerint a rendőrök már tudják, hogy Kulcsár Attila kiknek utalta át a milliárdokat, de a névsort egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, nehogy az érintettek elszökjenek az országból. A többmilliárdos pénzhamisítási ügyben hamarosan újabb gyanúsítások várhatók, a múlt héten őrizetbe vett szír férfi ingatlanjainak zár alá vételét már kezdeményezte az SZBEI - hangzott el az MTV Híradójában.

Az előzetesbe vett szír férfi állítólag elismerte, hogy öccse kérésére részletekben felvett 6 milliárd forintot. A rendőrség már azt is tudja, hogy miután a szír férfi levette saját jutalékát, kinek adta át a milliárdokat. A rendőrség a múlt héten csütörtökön arról tájékoztatott, hogy pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogta és gyanúsítottként kihallgatta E. A. H. szíriai állampolgárt. A férfit pénteken előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A rendőrség ugyancsak csütörtökön közölte, hogy aznap nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a Fővárosi Főügyészség a külföldön tartózkodó M. A. ugyancsak szíriai állampolgárral szemben.

Az SZBEI pénzmosás elleni osztályának vezetője múlt hét keddi sajtótájékoztatóján arról számolt be: a jelenlegi ismeretek szerint körülbelül 10 milliárd forintot sikkasztott el Kulcsár Attila társaival. Ebből 6 milliárd forint két szír állampolgárhoz került, akik készpénzben vették fel az összeget két év alatt, általában 10-100 millió forint volt az egyszeri tranzakció összege - mondta kedden Molnár Csaba.

KAPCSOLÓDÓ CIKK