MSZP-s polgármester üzletelt a Brittonnal

Horváth Csaba, a II. kerület szocialista polgármestere az [origo]-nak elismerte, hogy üzleti kapcsolatban állt a Britton Kft.-vel. Ugyanakkor szerinte a céggel fenntartott üzleti kapcsolata jelentéktelen volt. Korábban Demeter Ervin fideszes képviselő kérdezte azt az MSZP-től, hogy mely szocialista politikusok álltak kapcsolatban a brókerbotrányban érintett Britton Kft.-vel.

Horváth Csaba II. kerületi MSZP-s polgármester az [origo]-nak elismerte, hogy kapcsolatban állt a Britton Kft.-vel, illetve ismerte Kulcsár Attilát, akivel találkozott is. A polgármester közölte, hogy reklámügynöksége 2002 novemberében kötött üzletet a Brittonnal, ugyanakkor Horváth szerint ez nem volt jelentős üzlet. Azt nem árulta el, hogy magánvállalkozása mekkora üzletet kötött a Britton Kft.-vel. Horváth erről csak annyit mondott, hogy cége éves forgalmának fél, egy százalékát tette ki, ugyanakkor, sem a pontos összeget, sem a reklámügynökséget nem kívánta megnevezni.

Kulcsárral való kapcsolatáról Horváth azt mondta, hogy 2002 végén találkozott vele. A tavaly októberi önkormányzati választások után - mint a polgármester elmondta - több kereskedelmi bank megkereste üzleti ajánlatával, mint az önkormányzat új vezetőjét, és így a K & H is járt nála. A pénzintézetet pedig Kulcsár Attila képviselt, mivel ő volt a bank önkormányzati üzletágának vezetője. Horváth elmondása szerint így az önkormányzat vezetőjeként tárgyalt Kulcsárral, de magán- és üzletemberként nem volt kapcsolata, sem Kulcsárral, sem a K & H Equtiessel.

Korábban Demeter Ervin fideszes képviselő azt nyilatkozta, hogy "szorul a hurok az MSZP körül, egyre több olyan információ lát napvilágot, amely azt bizonyítja, hogy a szocialisták érintettek a brókerbotrányban". Demeter szerint ezért az MSZP vezető politikusainak és a kormány tagjainak is nyilatkozniuk kellene arról, hogy kapcsolatban állnak-e a K&H Bankkal, annak brókercégével vagy a Britton Kft.-vel. A fideszes képviselő a Figyelő című gazdasági hetilap írására hivatkozott, amely szerint a brókerügyben érintett Britton Kft. mögött a nagypolitika áll. Ezért a Fidesz kérdéseket tett fel Kovács László MSZP-elnöknek és Medgyessy Péter miniszterelnöknek az üggyel kapcsolatban.

Demeter Kovácstól azt kérdezte többek között, hogy volt-e Puch Lászlón, a szocialista párt pénztárnokán kívül más MSZP-s politikus is, aki kapcsolatban állt a Brittonnal. Emellett arra is kíváncsi az ellenzéki képviselő, hogy a vállalkozás - vagy Kulcsár Attila és a K&H Equities - támogatta-e szocialista politikusok kampányát.