Péntek este kezdődik a 2-es metró öt évig tartó, forgalomkorlátozásokkal járó felújítása. Az 53,2 milliárd forintos beruházást a Népstadion és az Örs vezér tere között kezdik.

Az idei ütemtervben a Népstadion és az Örs vezér tere közötti szakaszt varázsolják újjá. Ezért hétvégente és hétköznaponként este nyolctól nem jár a metró a két állomás között. A felújítás első négy hetében metrópótló buszok szállítják az utasokat, majd lehet utazni ugyan metróval az érintett szakaszon, de át kell szállni a Népstadionnál. A tervek szerint december 10-ig kész lesz ez a szakasz.

A rekonstrukció során átépítik a vasúti pálya, valamint az alagút szigetelését, és vízelvezetését is megoldják. A teljes vonal rekonstrukciója összesen 53,2 milliárd forintba kerül, amelyhez az Európai Unió bankja, az EIB 30,5 milliárd forint hitelt biztosít. A Népstadion és a Déli pályaudvar közti szakaszt négy ütemben újítják fel, mindegyikre a nyári hónapokban kerül majd sor, amikor a legkisebb zavart okozza a közlekedésben. 2004-2006 között a Népstadion és a Deák tér közötti szakaszt zárják le, majd 2007-ben a Deák tér és Déli pályaudvar közti részt.

A rekonstrukcióra azért van szükség, mert a 30 éve átadott metró műszaki állapota megromlott, és megváltoztak a biztonsági előírások is. A rekonstrukció során, amely a tervek szerint újabb 30 év biztonságos üzemelést tesz lehetővé, nemcsak a szigetelési, vízelvezetési, pálya-felújítási munkálatokat végezik el, hanem az állomásokat is felújítják, és a mozgássérültek számára lifteket építenek.