Elutasította több műsor szerződésének meghosszabbítását az MTV kuratóriumának elnöksége, mert túl soknak találta a produkciókért fizetett összegeket. A döntés érinti a köztévé egyik legnézettebb műsorát, az Új szeszélyes évszakokat, amely adásonként 12,4 millió forintba kerül, és a Navigátort, amelynek minden 20 perces darabjáért 800 ezret fizetett az MTV - írja a Népszabadság. Állítólag új műsorral jelentkezik Tornóczky Anita, Medgyessy Péter kormányfő nevelt lánya.

A MTV elnöke a hír-, a kulturális és a szórakoztató területekre jutó kiadások radikális csökkentését írta elő, emiatt nem indulhat el több tervezett műsor, és még nem lehet tudni azt sem, mi kerül a képernyőre az ősz folyamán. Nem készült még el ugyanis a köztévé őszi műsorstruktúrája. A késlekedés egyik oka az, hogy háttéralkuk folynak arról, az elnök kiket nevezzen ki vezető pozíciókba, és csak az igazgatók véglegesítése után döntenek az új műsorokról - írja a Népszabadság.

A lap szerint az MTV kuratóriumának elnöksége több műsort túl drágának talált, ezért elutasított a szerződések meghosszabbítását. A testületnek egy bizonyos összeghatár felett lehetősége van megvétózni a tévé vezetése által készített megbízatásokat.

A döntés érinti a köztévé legdrágább produkcióját, az adásonként 12,4 millió forintba kerülő Új szeszélyes évszakokat is. A szerződés a nyáron lejárt, a tévékuratórium elnöksége pedig csak radikális költségcsökkentés után hajlandó azt meghosszabbítani. A megállapodást várhatóan 18-án újratárgyalják. A másik elutasított műsor a hétköznaponként jelentkező 20 perces, adásonként 800 ezer forintba kerülő Navigátor című műsor.

A lap szerint új produkcióval jelentkezik Tornóczky Anita. A miniszterelnök nevelt lánya a dokumentum műfaj felé fordult, egy női börtönben készít riportot, a tévé belső gyártásában. Kedvező fogadtatás esetén havonta jelentkezik műsorával. Új produkcióról folynak a tárgyalások Juszt Lászlóval is - írja a Népszabadság.