Eloltották a hortobágyi tüzet

Kedd hajnalra gyakorlatilag eloltották a hortobágyi tüzet a tűzoltók reggel kezdik vizsgálni, miként lobbanhatott lángra az aljnövényzet. A Hortobágy területén körülbelül 1200 hektár égett le.

Gyakorlatilag eloltották a hortobágyi tüzet kedd hajnalban, amely eddig ismeretlen okból keletkezett Nádudvar és Püspökladány között hétfőn délután. A lángok körülbelül 1200 hektárnyi területen perzselték fel az aljnövényzetet a Hortobágyi Nemzeti Park területén.

Czéh István tűzoltó alezredes, a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője szerint a tűzoltók már éjjel fél egy körül körülhatárolták a tüzet, de mivel a belső területeken nagy lángokban égett a zsombék, egész éjszaka a helyszínen maradtak.

Reggel háromnegyed ötkor visszaminősítették a tüzet egyes fokozatúra, és jelenleg két tűzoltó- és egy vízszállító autó tartózkodik a helyszínen biztosítás céljából.

Czéh István elmondta: a tűz okát eddig nem vizsgálták, mert az oltásra koncentráltak, de kedd reggel megkezdődik az okok kiderítése is. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság megkezdte a terület elárásztását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK