Tagadja a vele szemben felhozott vádakat Rejtő E. Tibor, a K & H Bank előzetesben lévő volt vezetője. Rejtő azt állítja, hogy sem felügyeleti, sem irányítási jogköre nem volt a K & H Equitiesben.

 

Ügyvédje szerint sem irányítási, sem felügyeleti jogköre nem volt a K&H Equitiesben Rejtő E. Tibornak, a K&H Bank lemondott vezetőjének. Az előzetesben lévő Rejtő ügyvédje, Kollár Károly szerint a K&H Equitiesnél semmi olyan nem történt, amely összefüggésbe hozható ügyfelével, így például nem hatalmazta fel a volt igazgató önálló kimutatás vezetésére Kulcsár Attilát - írja a Magyar Hírlap.

A K&H Bank a sikkasztási ügyben bűnrészességgel gyanúsított volt vezetője tagadta azt is, hogy külföldre szeretett volna szökni, amikor elfogták Hegyeshalomnál. Védője szerint vásárolni igyekezett Bécsbe, amiről a rendőröknek is szólt, és még aznap vissza is akart térni Magyarországra. Rejtő állítólag megállapodott a rendőrökkel, hogy hétfő reggel kilenckor kihallgathatják.

Az ügyvéd azt is cáfolta, hogy azért adta volna ki a rendőrség az elfogatóparancsot, mert amikor át akarták kutatni Rejtő otthonát, nem találták otthon. Kollár szerint ezt igazolja, hogy a házkutatást később kezdték volna meg, mint hogy elfogták Rejtőt a határon.

Rejtő azt is tagadja, hogy pénzt vett volna át Kulcsártól és ezt azzal támasztja alá, hogy a megjelölt pénzátvételi időszakban javarészt külföldön tartózkodott.

Vallomást tett a szír, néma maradt Bitvai és Garamszegi

Az Inter Európa Banktól felvett 6,2 milliárd forinttal kapcsolatban őrizetbe vett E. A. Hasan harmincoldalas vallomást tett az ORFK-n. A szír férfi megnevezte azt a személyt, akinek átadta a felvett pénzt, közölte az MTV Kékfény című műsora. Nem tett ugyanakkor vallomást sem Bitvai Miklós az Állami Autópálya-kezelő Rt volt vezérigazgatója, sem Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese.