Felmentik az FVM közigazgatási államtitkárát

Még csütörtökön kezdeményezi az agrártárca vezetője Mészáros Gyula közigazgatási államtitkár felmentését. A miniszter a felmentést szeptember 15-i hatállyal kezdeményezi a miniszterelnöknél. A lehetséges utódról Németh Imre egyelőre nem nyilatkozott.

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön jelentette be döntését az Agrárgazdasági Tanács ülését követő sajtótájékoztatón.

A miniszter a felmentést szeptember 15-i hatállyal kezdeményezi a miniszterelnöknél. A lehetséges utódról Németh Imre egyelőre nem nyilatkozott.

A sajtótájékoztatón jelen volt Mészáros Gyula leköszönő közigazgatási államtitkár is, aki úgy fogalmazott: reméli, távozásával segítheti a tárca előtt álló feladatok megoldását. Közölte, hogy továbbra is az agráriumban kíván tevékenykedni. Konkrétumokat arról még nem mondott, hogy mely területen is kíván tovább dolgozni. Ugyanakkor a miniszter is megerősítette, hogy továbbra is számítanak szaktudására.

Mészáros személyes megjegyzésként elmondta: jólesett neki, hogy a jelentősebb agrár civilszervezetek vezetői közleményben álltak ki tevékenysége mellett.