Medgyessy beperli a PSZÁF elnökét

Gál J. Zoltán kormányszóvivő pénteken megerősítette, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök be fogja perelni Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét.

"Megerősítem, amit a miniszterelnök a múlt héten Tapolcán mondott" azzal kapcsolatban, hogy Szász Károly egy lapinterjúban felvetette Medgyessy Péter érintettségét a K & H brókercége ügyében - közölte a kormányszóvivő.

Medgyessy Péter az MSZP múlt pénteki, tapolcai frakcióülésének szünetében újságírók kérdésére azt válaszolta, hogy kénytelen lesz beperelni Szász Károlyt, ha valóban azt mondta a PSZÁF elnöke, ami a Népszabadság című napilap aznapi számában megjelent. "Én nem láttam Szász Károly ilyen irányú nyilatkozatát, hogy ezt mondta volna. Ha ezt mondta volna, akkor kénytelen leszek beperelni" - mondta a miniszterelnök Tapolcán.

"Bár Szász Károly az elmúlt napokban próbálta értelmezni saját kijelentéseit, ám szavaiért mindenképp felelősséggel tartozik, ahogy köztisztviselőként felelős az általa irányított szervezet tevékenységéért" - szögezte le Gál J. Zoltán.

Szavai szerint Szász Károly köteles hozzájárulni és nem hátráltatni a pénzügyminiszter által indított vizsgálatot, amelynek célja, hogy kiderüljön: megtett-e mindent a PSZÁF a K & H bankcsoportnál bűncselekmény gyanújára okot adó ügyletek megelőzése érdekében. "Ha Szász Károlynak tiszta a lelkiismerete, akkor ez a vizsgálat éppen az ő érdekeit szolgálja. Azzal, hogy akadályozza a vizsgálatot, kénytelen vagyok azt vélelmezni, hogy valami titkolnivalója van" - közölte a kormányszóvivő.