A Fidelitas MÉH-telepre viszi az MSZP-s szórólapokat

A Fideszhez kötődő ifjúsági szervezet, a Fidelitas papírgyűjtési akciót szervez, amelynek keretében a MÉH-telepekre viszik az MSZP szórólapjait. A nagyobbik kormánypárt a héten jelentette be, hogy utcai kampányt indít. Az MSZP aktivistái szombaton kezdték meg a szórólapok osztogatását.

Papírgyűjtési akciót indít a Fidelitas, MÉH-telepekre viszi az MSZP-nek a lakossághoz eljuttatott szórólapjait, brosúráit, hogy azokat újra lehessen hasznosítani - közölte Gyürk András a szervezet vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MTI jelentése szerint a Fidelitas elnöke azt mondta: az MSZP kampánya "meg akarja győzni az embereket a régi szocialista igazságról, miszerint nem a zsömle kicsi, hanem a szájuk nagy". A papírgyűjtésről elmondta, az emberek közül többen a Fidelitashoz fordultak azzal a kérdéssel: mit csináljanak ezekkel a brosúrákkal. Általában úgy minősítették a szórólapokat, hogy az egy "kormányozni képtelen politikai erő pótcselekvése" - tette hozzá.

 "Voltak, akik úgy fogalmaztak, hogy ez egy primitív politikai agitáció. Megint mások azt mondták ezekre a füzetekre, hogy vádaskodások és rágalmak gyűjteménye. De mindenki, aki hozzánk fordult, és elhozta ezt a füzetet, egyetértett abban, hogy ez szemét, kár a papírért" - mondta Gyürk András.

Gyürk hozzátette: arra kérik az embereket, küldjenek minél több ilyen brosúrát a Fidelitasnak. "Háromszor váltjuk vissza!" - tette hozzá. A papírgyűjtésből befolyt összeget kisorsolják a brosúrák beküldői között, és azt javasolják nekik, a pénzt fordítsák egy-egy havi gázszámlájuk törlesztésére.

Az MSZP-t a hazugságok és a rágalmak zavarják, míg - ahogy ma kiderült - a Fideszt a tények és a valóság - reagált Újhelyi István szocialista országgyűlési képviselő, a párt elnökségi tagja a Fidesz akciójára.

Az MSZP fiatal politikusai kedden jelentették be, hogy véget kívánnak vetni a Fidesz rágalomhadjáratának. Elmondták: aktivistáik az ország minden területén megszólítják az embereket, és tájékoztatják őket a kormány pozitív intézkedéseiről. "Megálljt akarunk parancsolni a Fidesz rágalomhadjáratának, és tényszerűen be akarjuk mutatni, hogy mit végzett négy év alatt az Orbán-kormány és mit végzett a Medgyessy-kormány" - mondta Újhelyi István MSZP-s elnökségi tag kedden.

A kampány nyitásaként keddi sajtótájékoztatójukon a három fiatal szocialista politikus bemutatót tartott, melynek keretében egyenként tagadták a fideszes vádakat. Az MSZP aktivistái szombaton kezdték el osztogatni szórólapokat az utcákon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK