Házkutatást tartottak a Duna-Profit Ingatlanbefektetési Szövetkezettel összes irodájában a HavariaPress értesülései szerint. A nyomozók lefoglalták a szövetkezet könyvelését. Korábban már több, a banki kamatnál magasabb hozamot ígérő szövetkezettel kapcsolatban indult vizsgálat.

A Duna-Profit Ingatlanbefektetési Szövetkezet összes irodájában házkutatást tartott a rendőrség - tudta meg a HavariaPress. A rendőrök péntek reggel óta vizsgálódnak az ingatlanszövetkezet fővárosi - Rákóczi úti -, illetve hét vidéki irodájában. A hírügynökség úgy tudja, hogy a szövetkezet ügyében a szombathelyi kapitányság folytat nyomozást. A Vas megyei rendőrség szóvivője azonban bejelentette, hogy egyelőre nem kívánnak nyilatkozni az ügyben. Az ingatlanszövetkezet elleni nyomozás részleteiről a hatóság várhatóan a jövő héten, sajtótájékoztató keretében fog beszámolni. A házkutatás tényét a BRFK sajtószolgálata azonban megerősítette a hírügynökségnek. A nyomozók lefoglalták a szövetkezet könyvelését, amit várhatóan rövidesen elszállítanak az irodákból. A társaságtól eddig senkit nem sikerült elérnie a HavariaPressnek, hogy ismertesse a szövetkezet álláspontját.

A szövetkezet a banki kamatnál magasabb hozamot ígért tagjainak, a két hasonló szövetkezetnél kipattant botrány miatt azonban többen innét is ki akarták venni befektetett pénzüket. A szövetkezet tulajdonosai csütörtöki taggyűlésükön nagy többséggel megszavazták, hogy jelenleg csak a befektetett összeg húsz százalékát fizessék vissza, annak érdekében, hogy a szövetkezet működőképes maradjon.