Négy sérült az egri gázrobbanásban

Romba dőlt az az egri családi ház, amelyben kedd reggel felrobbant egy gázpalack. A házban lakó család mind a négy tagját kórházba szállították. Az apát és a nagyobbik gyermeket súlyos sérülésekkel ápolják. A robbanás miatt lezárt főutat csak szerdán nyitják meg.

Két ember súlyosan, kettő könnyebben megsérült Egerben, ahol kedden reggel gázrobbanás történt egy házban. A detonáció miatt lezárt főutat előreláthatólag csak szerdán nyitják meg - tájékoztatta az MTI-t a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A baleset következtében a házban lakó házaspár és két gyermekük egyaránt égési sérüléseket szenvedett. Az apát és a nagyobbik gyermeket súlyos, az anyát és a kisebbik gyermeket könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Késlelteti az útzár feloldását, hogy teljes egészében le kell bontani a romhalmazzá vált épületet, továbbá ellenőrizni kell az utcában futó gázvezetéket, amihez fel kell bontani az úttestet.

Nagy Imre, a város polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: konkrét döntés nem született, de az önkormányzat mindenképpen gondoskodik az otthontalanná vált család elhelyezéséről. Oravecz Éva, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy a rendőrség eljárást indított gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen.

A katasztrófavédelmi igazgatóság közlése szerint kedden reggel fél hétkor egy propán-bután gázpalack robbant fel a Bástya utcai családi házban. A detonáció romhalmazzá változtatta az épületet. A szomszédos épületekben nem esett kár.