Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter hivatala naponta száznál több levelet kap szegényektől, munkanélküliektől, a minisztériumot sokan az utolsó szalmaszálnak tartják. A tárca még idén létrehoz egy áldozatvédelmi központot, és a jövőben beépíttetné az emberkereskedelem és a prostitúció veszélyeinek kérdését a középiskolás tananyagba. Lévai a homoszexuálisok regisztrált párkapcsolata ügyében az igazságügyi miniszterrel egyeztet.

Száznál több levél érkezik naponta az esélyegyenlőségi tárcához, melyben szegények, munkanélküliek kérnek segítséget a tárcától. "Sokan úgy érzik, mi vagyunk az utolsó szalmaszál, amelybe kapaszkodhatnak" - mondta Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter.

Még idén létrehoznak egy áldozatvédelmi központot, a prostitúció kapcsán pedig Magyar Bálint oktatási miniszterrel egyeztetnek arról, hogy miként lehetne a középiskolás tananyagba beépíteni az emberkereskedelem és a prostitúció veszélyeinek kérdését. "A prostitúciót nem szabad legalizálni, nem lehet bordélyházakat létrehozni" - mondta Lévai.

A miniszter azt szeretné elérni, hogy az egész ország "hozzáférhetővé" váljon a fogyatékkal élőknek - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak. A rámpák építésére multinacionális cégeket kért fel a minisztérium.

Az esélyegyenlőségi miniszter a homoszexuálisok társadalmi elfogadtatásával kapcsolatban közölte: egyeztetett Bárándy Péter igazságügyi miniszterrel, aki támogatja a homoszexuálisok regisztrált párkapcsolatának a bevezetését. A homoszexuálisok érdekeit képviselő szervezetekkel havonta találkozik, kommunikációs stratégiát alakítanak ki és egyeztetnek a jogalkotás területén szükséges lépésekről.