Havas Szonja kapja Csehák Judit mandátumát

Az MSZP országos választmányának döntése alapján Havas Szonja kerül Csehák Judit országgyűlési képviselői helyére. Havas kétfordulós választás keretében jutott a mandátumhoz, a második fordulóban Vadász János, a közszolgálati reformért felelős államtitkár maradt még versenyben.

Havas Szonja foglalhatja el Csehák Judit országgyűlési képviselői helyét - döntött szombaton az MSZP országos választmánya. Ezt Jánosi György választmányi elnök közölte a tanácskozás után.

Csehák Judit, volt egészségügyi miniszter szeptember 3-án jelentette be, hogy lemond miniszteri posztjáról, egyben az MSZP országos listája alapján betöltött képviselőségéről is.

Mesterházy Attila, az elnökség egyik jelöltje elmondta: lemondott jelöltségéről, mivel szerinte szociálpolitikával és egészségüggyel foglalkozó politikusé volt a mandátum, távozásával a terület "gyengülhet", ezért hasonló szakpolitikusnak kell betöltenie a helyet.

Havas Szonja kétfordulós választás keretében jutott a mandátumhoz, az első forduló során ugyanis nem kapta meg a szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot. A második fordulóban Vadász János, a közszolgálati reformért felelős államtitkár maradt még versenyben.