Sunyovszky Szilvia mesél majd Orbán karácsonyáról

A jövőben megszaporodhatnak az Orbán Viktor Fidesz-elnök magánéletével kapcsolatos hírek. A Fidesz ugyanis októbertől kommunikátorként alkalmazza Sunyovszky Szilvia színésznőt, aki Orbán emberi arcát mutatja be - értesült az [origo].

Forrás: MTI archív
Sunyovszky Szilvia férjével, Fekete Györggyel 2000-ben

Az [origo] információi szerint Sunyovszky Szilvia színésznő októbertől Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, volt miniszterelnök kommunikátora lesz. Fő feladata, hogy a pártelnököt magánemberként bemutassa, például tőle lehet a jövőben információhoz jutni arról, hogyan ünnepli az Orbán család a karácsonyt vagy hogy milyen virággal szokta Orbán meglepni a feleségét.

 

Doncsev András, Orbán sajtótitkára az [origo] kérdésre csupán annyit mondott, hogy a Fidesz a héten mutatja be az új kommunikációs csapatot. Annyit megerősített, hogy új sajtófőnököt és új szóvivőket is bemutatnak. A Fidesz sajtóosztályán nem kívánták megerősíteni az [origo] információját, csupán annyit mondtak, hogy a hivatalos bejelentésig nem kommentálják azt.

 

Sunyovszky Szilvia a rendszerváltás óta vállal közéleti tisztségeket. 1989-99 között a Drogmentes Élet Nemzetközi Alapítvány kuratóriumának elnöke volt, 1998 óta pedig a Magyarországért Alapítványt vezeti. 1991-95 között a pozsonyi Magyar Kulturális Intézet igazgatója volt. Innen a Horn-kormány idején a Határon Túli Magyarok Hivatalához került, főtanácsosként. 1998-ban indult az országgyűlési választásokon, de a KDNP jelöltjeként nem szerzett mandátumot. Ugyanebben az évben szülővárosa, a felvidéki Rozsnyó díszpolgárává választották. Férje Fekete György, országgyűlési képviselő volt a Horn-kormány alatt, először MDF-esként, majd a KDNP színeiben, végül függetlenként. Sunyovszkyt az [origo]-nak nem sikerült elérnie.