Tíz embert állítottak elő - egyet bilicsnben - a csepeli rendőrkapitányságon, mivel a rendőrség információi szerint le akarták zárni a Csepelre vezető hidat a Kvassay-zsilipnél. A tíz őrizetbe vett személy ellen szabálysértési eljárás indult.

Tíz személyt állítottak elő a rendőrök, mivel arra készültek, hogy lezárják a Szabadkikötő út Csepel-szigetre vezető hídját a Kvassay-zsilipnél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt követően küldött egységeket a helyszínre, hogy egy névtelen telefont kaptak a tervezett akcióról, miszerint csütörtökön a Kvassay-zsilipnél ismeretlenek rendbontásra készülnek, és elképzelhető, hogy megpróbálják lezárni a hidat.

Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese szerint a rendőrök "az esetleges rendbontás megakadályozására" kivonultak a helyszínre, ahol egy gyülekező tízfős csoportot találtak. Miután a gyülekezők rendőri felszólításra nem voltak hajlandók elhagyni a helyszínt, hanem lyukas zászlót bontottak, és gyalázkodó kifejezéseket kiabáltak a rendőrökre, tíz személyt előállítottak a XXI. kerületi rendőrkapitányságon. Egyiküket - mivel ellenszegült a rendőri intézkedésnek - bilincsben vitték be.

Az előállítottak ellen rendzavarás szabálysértése és a gyülekezési törvény megsértése alapján indítottak eljárást, és szabálysértési őrizetbe vették őket. A sajtóügyeletesnek arról nem volt információja, hogy  valamilyen szervezet nevében léptek-e fel a rendzavarók, vagy mi volt a céljuk a hídfoglalási kísérlettel.