3,5 milliárd forint vár gazdára jövő héten

Továbbra sincs telitalálatos szelvény az ötöslottón. A jövő heti főnyeremény elérheti a 3,5 milliárd forintot, ami minden idők legnagyobb nyereménye. Legutóbb március 1-én volt telitalálatos szelvény. A nyeremény legfeljebb egy évig halmozódhat, utána szétosztják a kevesebb találatot elérők között.

Továbbra sincs telitalálatos szelvény az ötöslottón, így a jövő héten a főnyeremény összege várhatóan eléri a 3 milliárd 500 millió forintot - mondta Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője szombaton. Már a mostani 3 milliárd 300 millió forint is minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereménye lett volna, azonban senki nem találta el a nyerőszámokat, amelyek a következők voltak: 59, 68, 75, 80, 85.

Legutóbb március 1-én találtak telitalálatos szelvényt, így a főnyeremény  31 hete halmozódik. A főnyeremény legfeljebb 52 hétig halmozódhat, utána szétosztják a kevesebb találatot elérők között.

Somorai László elmondta, hogy ezen a héten 11,6 millió szelvényt adtak fel az ötöslottón. Ez túlszárnyalta az elmúlt héti rekordot, amely 10,8 millió volt.

Megdöntötte az ez évi rekordot a Szerencsejáték Rt. heti árbevétele is, amely 2 milliárd 970 millió forint volt. A különböző szerencsejátékok bevételének 45 százaléka kerül a nyereményalapba, 17 százaléka pedig az államot gazdagítja játékadó formájában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK