Pajszerrel támadtak rendőrökre a betörők

Bolti betörésen kaptak öt férfit a rendőrök Somogy megyében. Rövid autós üldözés után a rablók összecsaptak a rendőrökkel: pajszerrel, szöghúzóval támadtak rájuk. Többen megsebesültek.

Rendőrökre támadt öt férfi Kadarkúton, amikor péntek éjjel rajtakapták őket egy bolti betörésen. Az egyik bűnöző comblövést kapott, és súlyosan megsérült egy rendőr is - áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A betörők egy élelmiszerboltból cigarettát és szeszes italokat vittek magukkal. A rendőrök üldözőbe vették a gépkocsival menekülő öt rablót, közben rádión értesítették társaikat, akik két autóval eltorlaszolták az egyik közeli útkereszteződést.

Amikor a betörők látták, hogy csak gyalog menekülhetnek el, összecsaptak a rendőrökkel: pajszerrel, szöghúzóval támadtak a rendőrökre, akik előbb figyelmeztető, majd célzott lövéseket adtak le. Ekkor sérült meg az egyik betörő a combján.

A sérült férfit a kaposvári kórházba szállították. Két másik rabló könnyebb sérüléseket szenvedett, a kihallgatásukat már megkezdték. Ketten viszont elmenekültek, őket a rendőrség nagy erőkkel keresi.