Bácskai kérésére készített feljegyzést Kulcsár

A rendőrség Kulcsár Attilának tulajdonított levelet kapott, amelyben az álbróker korrupcióval és sikkasztással vádolja volt főnökét, Rejtő E. Tibort, a K&H Bank volt vezérigazgatóját. Az [origo] információi szerint Kulcsár a feljegyzést Bácskai János, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett vezetőjének kérésére készítette. Kulcsár csak akkor vállal hivatalos tanúvallomást, ha tanúvédelemben részesül, mert állítása szerint fél Tasnádi Pétertől.

Az [origo] információi szerint több száz milliós sikkasztással vádolja egy levélben volt főnökét, a K&H Bank volt vezérigazgatóját Kulcsár Attila. Kulcsár a levelet Bácskai János, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett és bűnpártolással (hivatalosan: hivatali visszaéléssel) gyanúsított vezetőjének kérésére írta - mondta az [origo]-nak Ilcsik Sándor, Bácskai ügyvédje.

Fotó: MTI/Rózsahegyi Tibor
Bácskai János

Az ügyvéd szerint Bácskai akkor kérte meg Kulcsárt, hogy készítsen feljegyzést Rejtő E. Tiborról és a K&H többi vezetőjéről, amikor kint járt nála Ausztriában. Később Bácskai meg is kapta a feljegyzést Kulcsártól és még a brókerbotrány nyomozásának kezdeti szakaszában, azaz július elején el is juttatta azt a rendőrséghez - mondta Ilcsik.

A levél szerzője bűncselekménnyel vádol több embert, így a szöveg pontos tartalma nem közölhető. A lényege azonban, hogy Kulcsár szerint a részvényügyleteken szerzett haszonból ő juttatott pénzeket Rejtőnek. Azt is állítja, hogy a bank beszállítóitól "sápot" szedtek, valamint a bank székházának eladása is jelentős hasznot hozott a vezérigazgatónak. A levélből az derül ki, hogy Rejtő szoros kapcsolatban állt az utóbb kirobbant brókerügy egyik fontos szereplőjének számító Britton cégcsoporttal.

Kulcsár Attila a levelet nem írta alá. A szövegből azonban egyértelmű, hogy a levél tartalmát az ő szemszögéből fogalmazták, azaz vagy ő írta, vagy őt állították be egyértelműen annak szerzőjeként. Inkognítóját azzal indokolja, hogy Rejtő állítólag azzal fenyegette, hogy Tasnádi Péterrel intézteti el őt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK