1956-os tevékenységéért utcát nevezhetnek el egy egykori nyilasról Újpesten. Csehi Károlyt 1959-ben végezték ki, mert részt vett az 56-os forradalomban, korábban viszont nyilasként Németországban is harcolt a második világháború végén a szövetségesek ellen, ahol amerikai fogságba került. A kerületi közgyűlés MSZP-s tagja tiltakozik az erről szóló előterjesztés ellen.

Utcát nevezhetnek el egy egykori nyilasról, ha az újpesti képviselő-testület elfogadja az erről szóló előterjesztést, amelyről várhatóan kedd este szavaznak. Az exnyilas mint 1956-os mártír részesülhet a megtiszteltetésben: 1959-ben ugyanis kivégezték, mivel fegyverrel harcolt az oroszokkal szemben. Csehi Károly az Újpesti Lexikon szerint 1944-ben lépett be a nyilaskeresztes pártba, majd a Hunyadi-páncélosokkal Németországban harcolt az antifasiszta koalíció tagjai ellen, ott esett amerikai fogságba a háború végén. 1945-ben letartoztatták, és életfogytiglani börtönre ítélték, 1956-ban engedték csak feltételesen szabadlábra. Csehi Károlyon kívül több 56-os kivégzettről is szavaz a közgyűlés, hogy utcákat nevezzenek el róluk.

"Nem adhat felmentést Csehi Károly '56 múltja a korábbi tetteiért, amelyekkel Szálasiékat és Hitleréket szolgálta, ezért a leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy utcát nevezzenek el róla a kerületben" - mondta az MSZP-frakcióból kiszakadt Európa Újpestért Társaság vezetője, Kiss Sándor. Hozzátette: egyedileg kell elbírálni a névadókat, hogy méltóak-e erre a kitüntetésre, mert nem jó, ha összemossuk őket. "A többi 56-os esetében természetesen támogatni fogjuk, hogy közterületet nevezzenek el róluk" - mondta Kiss Sándor.

Az új utcanevekről szóló előterjesztést a kerület MDF-es alpolgármestere, Hock Zoltán terjesztette a közgyűlés elé. Állítása szerint hagyományt folytatnak azzal, hogy 56-os mártírokról utcákat akarnak elnevezni. Csehi Károly személyének megítélésében sokkal kevésbé számít az, hogy 1944-ben belépett a Nyilaskeresztes Pártba, mint az 1956-os hősies helytállása - magyarázta Hock a Népszabadságnak az előterjesztését, aki szerint utánanéztek, de nem találtak arra utaló jeleket, hogy Csehi Károly nyilasként emberiség elleni bűntettet követett volna el.

Az eddig névtelen, keresztelőre váró közterületek Káposztásmegyeren találhatóak, Budapest közigazgatási határához közel, a Homoktövis lakóparknál.