A Népszava információi szerint a K&H Equities-ügyben pénzmosással gyanúsított szír E. A. Hasan kihallgatásakor elismerte, 64 millió forintot fizetett be készpénzben a Tízezer Kft. számlájára - amelynek ügyvezetője Forró Tamás televíziós újságíró. A szír gyanúsított azt azonban tagadta, hogy ismerné Forrót. Az ügy miatt Forró felfüggesztette televíziós szerepléseit.

A Népszava úgy tudja, a szír férfi és Forró Tamás cége közötti kapcsolatra akkor derült fény, amikor a rendőrség E. A. Hasan autójában megtalálta Kulcsár Attila névjegykártyáját, melynek hátoldalára írták fel a Tízezer Kft. nevét, számlaszámát. Ennek köszönhetően figyelt fel a rendőrség a 64 milliós készpénzbefizetésre.

Forró Tamás, a vállalkozás ügyvezetője kedden az MTI-nek elismerte, hogy az általa vezetett cég számlájára 64 millió forintot fizetett be egy magánszemély, de ez - elmondása szerint - tagi kölcsön volt, amelyet a társaság 56 százalékos tulajdonosa - egy magánszemély - fizetett be. A kölcsönt aztán egy üzleti tranzakciót követően visszakapta - közölte Forró.

Megjegyezte: azzal, hogy a "sajtó egy része" több összefüggésben is kapcsolatba hozta a brókerüggyel,  televíziós közreműködése megnehezíti a műsor, a csatorna és a kollégái helyzetét. "Ezért kezdeményeztem, hogy amíg nem tisztázódik minden az esetleges vagy állítólagos érintettségemmel kapcsolatban, addig a televíziós tevékenységemet felfüggesztem" - közölte az újságíró.

Az MTI információja szerint Forró Tamás neve is rajta van Kulcsár Attila mintegy 200-as VIP-listáján. A rendőrség eddig az ügyfelek mintegy kétharmadát hallgatta ki tanúként, de Forró Tamást még nem. Nemrég egy rendőrségi vezető úgy nyilatkozott, hogy a "problémásabb eseteket" a végére hagyják.

Retteghy István, a brókerügy őrizetben lévő szír gyanúsítottjának védője az MTI-nek elmondta: védence múlt heti kihallgatásán tagadta, hogy ismerné Forró Tamást. Ekkor felmutattak neki egy, a kocsijában talált névjegykártyát, amely Kulcsár Attiláé volt, és amelynek hátoldalán többek között a Tízezer Kft. neve és számlaszáma szerepelt - tette hozzá a védő. Az ügyvéd tájékoztatása szerint a szír férfi erre nem tudott magyarázatot adni, mert 2000-ben sok készpénz be- és kifizetést tett, ezért az esetre nem emlékezett. 

Védencem nem volt tagja a kft.-nek - mondta az ügyvéd. Retteghy István megjegyezte: a Tízezer Kft. üzleti kapcsolatban állt egy társasággal, amelynek a brókerügy másik, jelenleg hazájában tartózkodó szír férfi volt a résztulajdonosa. Az üzleti kapcsolat utaztatással kapcsolatos helyfoglalás volt, 50-100 ezer forintos tételekkel.