Palánkkal takarták el a roma házakat Keszthelyen

Deszkapalánkot húztak a Keszthely határában élő romák portái elé. A helyi polgármester szerint a turistákat szeretnék megkímélni a rendezetlen házak látványától, és ebben a helyi cigány önkormányzat is egyetért vele. Az ott lakó romák sem tettek panaszt - írja a Népszabadság.

A közelmúltban deszkapalánkot építtetett a város határában a keszthelyi önkormányzat. A palánkot az egykori téglagyár területén lévő omladozó házak elé húzták fel, amelyekben jelenleg négy-öt - zömében önkényes lakásfoglaló - roma család él. A családok elhelyezésére és az omladozó épületek lebontására nincs az önkormányzatnak pénze - írja a Népszabadság.

Mohácsi József polgármester szerint a turisták elől kell elfedni a paravánnal a nemkívánatos látványt, mivel a téglagyári telep közvetlenül a Keszthely-Hévíz összekötő út mellett, a környék legforgalmasabb részén található, ahol sok turista is jár.

Horváth Gyuláné, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke a Népszabadságnak elmondta, hogy az ott élők nem tettek panaszt a palánk megépítése miatt. Sőt ő maga is jogosnak tartja az önkormányzat lépését, mivel az idegenforgalom bevételeire építő Keszthelynek és Hévíznek régóta negatív reklámot jelentettek a piszkos, rendezetlen porták.