Egyelőre nem lesz egykori nyilasról közterület elnevezve Újpesten, mivel az MDF-es alpolgármester visszavonta az erről szóló előterjesztést. "Megvizsgálják ugyanis, hogy az '56-os tevékenysége miatt kivégzett Csehi Károly mit csinált korábban nyilasként, megnézik azt is, hogy miért ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre a háború után" -mondta Kiss Sándor, a képviselő-testület tagja. Csehi vitatott ügye miatt a többi utcanévről szóló döntést is elhalasztották.

Így egyelőre továbbra is névtelen a Káposztásmegyeren, Budapest közigazgatási határához közeli Homoktövis lakóparknál levő utcák nagy része.

Az Újpesti Lexikon szerint Csehi Károly 1944-ben lépett be a nyilaskeresztes pártba, majd a Hunyadi-páncélosokkal Németországban harcolt az antifasiszta koalíció tagjai ellen, ott esett amerikai fogságba a háború végén. 1945-ben letartoztatták, és életfogytiglani börtönre ítélték, 1956-ban engedték csak feltételesen szabadlábra.

Az új utcanevekről szóló javaslatot előterjesztő MDF-es alpolgármester, Hock Zoltán korábban azt állította, hogy utánanéztek, de nem találtak arra utaló jeleket, hogy Csehi Károly nyilasként emberiség elleni bűntettet követett volna el. Azt pedig azzal magyarázta, hogy egy nyilasról is közterületet neveznének el, hogy Csehi Károly személyének megítélésében sokkal kevésbé számít az, hogy 1944-ben belépett a Nyilaskeresztes Pártba, mint az 1956-os hősies helytállása.